Rusya'da iç turizmin büyük başarısı

Rusya'da iç turizmin büyük başarısı
Rusya'da iç turizmin pandemi öncesi seviyeye ulaştığı açıklandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Uzun yıllar iç turizmi geliştirme planları yapan Rusya Federasyonu, pandemi döneminde oldukça iyi bir performans gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko, 2021 yılında 25 milyonluk bir iç turizm hareketinin yaşandığını, bu sayısının 2020'den yüzde 90 yüksek, 2019'dan ise yalnızca yüzde 3 düşük olduğunu kaydetti.

2021 yılının mayıs ayında turizm ve konaklama endüstrisini desteklemek içn 529 milyar rublelik (7,3 milyar dolar) yeni bir ulusal turizm projesi başlattıklarını ifade eden Dmitry Chernyshenko söz konusu planın 2030 yılına kadarki süreyi kapsadığını hatırlattı.

Turizm yatırımcıları için yüzde 3,5 faizle kredi olanağı sağladıklarını aktaran Chernyshenko, şu ana kadar bu amaçla 40 milyar ruble (550 milyon dolar) kredi kullanıldığını açıkladı.

Dmitry Chernyshenko ayrıca, Rusya Federasyonu'nun iç turizmi desteklemek için başlattığı nakit desteği programı kapsamında yurt içinde tatile çıkan 1,6 milyon insana 7 milyar ruble (82 milyar dolar) destek sağlandığını da sözlerine ekledi.



Bu Haber 28.09.2021 - 08:32:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.