Rusya'da fiyatlar düşmesine rağmen talep ve uçuş sayısı artmıyor

Rusya'da fiyatlar düşmesine rağmen talep ve uçuş sayısı artmıyor
Rusya'da fiyatların düşmesine ve az sayıda ülkeye uçuş yapılmasına rağmen Türkiye tatili talebi sınırlı kaldı.

Rusya'da, az sayıda ülkeye uçuş olmasına ve Türkiye tur fiyatlarının yüzde 6 düşmesine rağmen tatil satışlarının beklenen düzeye ulaşmadığı belirtiliyor.

TürkRus'un Kommersant'tan aktardığı habere göre, Rusya'da sınırlı sayıda ülkeye yapılan uçuşlar turizm sektörünü canlandırmaya yetmedi. Türkiye istikametinde yapılan satışlar bile geçtiğimiz yılın yüzde 30 gerisinde.

Travelata.ru verilerinr göre, ortalama Türkiye turu fiyatı yüzde 6'lık düşüşle 85 bin 400 rubleye (8 bin 500 TL) gerilemesine rağmen satışların sınırlı kaldı. Acentelerin beklentisi kış mevsiminde denize girme olanağına sahip destinasyonların da bir an önce uçuşa açılması yönünde.

Uçuş yasağı kalkan diğer ülkelere de uçuş az

 Uçuş yasağının kalktığı Mısır, Maldivler ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan seferler de sınırlı sayıda. Yasağın bulunmadığı Tanzanya destinasyonunda da manzara parlak değil. Level.travel yetkilileri, bu ülkeye satışların tüm tur satışları içindeki payının yüzde 1'in altında kaldığını söyledi.

Uçulan şehir sayısının az olması en önemli etken

 Bazı turizmciler, örneğin Türkiye turları satışlarının artmamasına sebep olarak Rusya'dan sınırlı sayıda şehirden uçuş olmasını gösteriyor. OnlineTur.Ru'dan İgor Yelinov, tek başına Moskova uçuşları dikkate alındığında satışların yüzde 12 arttığı gerçeğini hatırlatıyor.

 Gazete, öte yandan Rusya içi tatil beldelerine gösterilen ilginin istikrarlı seyrettiğini yazdı. Talebin sürmesi durumunda iç pazarda fiyat artışları da gündeme gelebilir.



Bu Haber 15.09.2020 - 10:23:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.