Rusya'da charter iptalleri başladı

Rusya'da charter iptalleri başladı

Haziran ayındaki charter uçuşlarını son dakika satışlarıyla doldurmaya çalışan Rus tur operatörleri, kimi uçuşları iptal etmeye başladı.


TurizmGüncel - Özel

Rusya'da yeniden 2018 sezonundakine benzer gelişmeler yaşanıyor. Oluşturdukları uçuş programlarını mevcut fiyatlarla satamayan tur operatörleri, kimi charter uçuşlarını iptal etmeye başladı.

ANEX Nizhnekamsk-Dalaman uçuşlarını durduracak

Rus turizm haber portallarında yer alan haberde, Kazan-Bodrum uçuşlarını iptal eden Anex'in, 5 Temmuz itibariyle Nizhnekamsk-Dalaman uçuşlarını da durdurcağı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada, bölgeye tatile gidecek Rus turist için Kazan-Dalaman uçuşlarının yeterli olduğu ifade edildi.

Onu Air'in Kazan'dan 3 uçuşu iptal

Öte taraftan Onu Air'in de Kazan-Antalya arasına yaptığı uçuş sayısını 4'ten 1'e düşürdüğü öğrenildi.

Yerel acenteler, daha önce Rostov ve Samara'dan yaptıkları uçuşları da 'yeniden' düzenleyen tur operatörlerinin Tataristan uçuşlarında da kesintiye gittiğini rapor etti.

Daha önce Voronej'den ve güney illerinden uçuş sayısını düşüren Pegas ise, Nizhnekamsk-Antalya arasında yaptığı uçuş sayısını 4'ten 3'e düşürdü. Ayrıca Coral'ın da Voronej ve güney illerinden yaptığı uçuş sayısını azalttığı kaydedildi.

Coral ve Pagas'ın iki ortak uçuşu iptal

Pegas ve Coral'ın Mineralnıye Vodı'den ve Rostov'dan Antalya'ya yaptığı uçuşlardan birer tanesini iptal ettiği öğrenildi.

Kazan'da faaliyet gösteren All-World Kazan acentesinin sahibi Guzelia Vakhitova, ''İptaller hem turistlere hem de acentelere zarar veriyor. Bu durumda, dövizdeki değişimden kaynaklı kayıplar yaşasak bile, müşterilerin paralarını geri ödemek zorundayız. İptal edilen destinasyonlara yapılan rezervasyon sayısının çok sayıda olması, kaybımızı arttırıyor.'' dedi.

Ruslar ya son dakikayı bekliyor, ya da bir yere gitmiyor

Seyahat pazarı uzmanları, Türkiye charter programında yapılan değişiklikler ve uçuş iptalleri son iki haftanın trend konusu olduğunu belirtiyor. Intourist Genel Müdürü Sergey Tolçin, bu durumun geçen yılın temmuz ve ağustos aylarında da gözlemlendiğini hatırlattı. Tolçin, ''Neden ise aynı, Antalya'daki yüksek fiyatlar ve Rus halkının alım gücündeki gerileme. Bu sezon başında iyi bir erken rezervasyon dönemi yaşadık ama şu anda talep kayıyor. İnsanlar ya son dakika sıcak turlarını bekliyor ya da hiçbir yere gitmeme kararı alıyor.



Bu Haber 15.06.2019 - 11:24:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Feti KUYUCU 16.06.2019 - 11:56

    Türk turizminin Rusya ve BDT topluluğunda gelişmesinde hiç şüphesizki Türk Tür operatörlerinin rolü çok büyüktür.Ancak gerek teknolojinin gerekse tüketici ihtiyaçların çok hızlı değiştiği günümüzde toplu taşımada da algı hızlı değişmektedir. Geleneksel anlayışlar terkediliyor özellikle maliyetler ve verimlilik buna tüm aktörleri zorluyor. Ortak araç kullanımı çok hızlı gelişirken bu değişimin dışında kalmak , adapte olamamak herşeyden önce üstün rekabet özelliğinizi kaybettirir. Tüm Türk Tur operatörlerimize önerim aralarındaki katı ve zarar veren rekabeti bırakıp ortak araç kullanımı ( uçak) üzerine kafa yormalaridir. Devamlılık ve varoluş bu düşüncede yatıyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.