Rusya'da belirsizlik sürerken diğer BDT ülkelerinde durum ne?

Rusya'da belirsizlik sürerken diğer BDT ülkelerinde durum ne?
Türkiye seyahat pazarı haziran başı itibariyle turist ağırlamaya hazırlanırken, ana pazarların durumu belirsizliğini koruyor. Rusya hariç, diğer BDT ülkelerinde ise temmuz başına işaret ediliyor.

TurizmGüncel

Türkiye’nin en büyük 3 turizm pazarı Rusya, Almanya ve İngiltere’de durum belirsizliğini koruyor. İngiltere’de kısıtlamaların bir süre daha devam edeceği tahmin edilirken, yavaş yavaş normalleşmeye geçen Almanya’da AB dışı ülkelere ne zaman uçuş izni verileceği henüz bilinmiyor. Bilindiği üzere Avrupa Birliği’nde, iç turizmi veya AB içi turizm koridorunu önceleyen tartışmalar yürütülüyor.

Rusya hariç, diğer BDT ülkeleri için tarih 1 Temmuz

Türkiye’nin en büyük turizm pazarı Rusya’da da belirsizlik hakim. Rusya’da şimdilik charter uçuşlarının ağustos ayında başlayacağına dair bir kanaat olduğunu belirten Pegas Touristik BDT Koordinatörü Orhan Sancar; Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan’dan charter uçuşların 1 Temmuz’da başlamasının öngörüldüğünü belirtti.

Ukrayna için de 1 Temmuz tarihinin öngörüldüğünü ancak bu tarihin kesinleşmesi için 1-2 hafta beklemek gerektiğini kaydeden Orhan Sancar, ‘’Tur operatörletinin 1-2 hafta içerisinde yukarıda belirtilen ülkeler için paket tur fiyatlarını piyasaya sürmesi bekleniyor.’’ dedi.

Otelciler tesisleri düşük kapasiteyle açmak istemiyor

Otellerin dün yayınlanan Covid19 genelgesine göre açılması beklendiğini kaydeden Sancar, ‘’Ne kadar otel açılacak belli değil, çünkü bu sene Rusya, Almanya ve Ingiltere'de sezon ya çok geç açılacak ya da umutlar sonbahara kayacak. Bu nedenle oteller, bu üç pazarın denklemde olmadığı bir ortamda, düşük kapasiteyle tesisleri açmak istemiyor.’’ ifadelerini kullandı.

THY Tur operatörleri ile görüşüyor

Rusya haricindeki diğer BDT ülkeleri için Türk Hava Yolları’nın tur operatörleri ile görüştüğünü belirten Sancar, THY’nin operatörlere, ‘Rusya hariç diğer BDT ülkelerini satışa açabilirsiniz.’’ dediğini kaydetti.



Bu Haber 13.05.2020 - 11:07:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.