Rusya ve ABD’den Türkiye’deki seçimlere ilişkin açıklama

Rusya ve ABD’den Türkiye’deki seçimlere ilişkin açıklama

Rusya ve ABD’den Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin açıklama yapıldı.  İki ülke de kazanan kim olursa olsun Türkiye ile işbirliğini sürdüreceklerini ifade etti.


Türkiye'de yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ankara ve Moskova arasındaki işbirliğinin derinleşeceğini ve genişleyeceğini düşündüklerini belirtti.

TürkRus’un Sputnik ve RIA’dan derlediği habere göre, günlük basın toplantısında gazetecilerin Türkiye'deki seçimlere ilişkin sorularını yanıtlayan Peskov, seçimleri dikkatle takip ettiklerini ve Türk halkının tercihine saygı duyduklarını söyledi. “Rusya ve Türkiye'yi enerji, turizm, ticaret, tarım, karayolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı ve benzeri gibi çeşitli alanlarda karşılıklı faydaya dayanan çok geniş bir işbirliği birbirine bağlıyor. Gerçekten karşılıklı fayda sağlayan bu işbirliği, hem Türk halkının hem de Rus halkının çıkarlarını kesinlikle karşılıyor. Bu nedenle, bu günlerde Türkiye'den gelen haberleri elbette büyük bir ilgiyle, büyük bir dikkatle izliyoruz. Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız” diyen Peskov, her halükarda ikili işbirliğinin derinleşeceğine ve genişleyeceğine inandıklarını vurguladı.

Peskov brifing sırasında ABD'nin Türkiye seçimlerine müdahale tehdidi iddiaları üzerine de yorumda bulunarak, “Türkiye'nin şeffaf seçimler yapabildiğini ve yasa dışı müdahaleleri önleyebildiğini” söyledi. Türkiye'de 'Ukrayna'daki Maydan olayları' benzeri olası eylemler konusundaki soruyu yanıtlayan Peskov, "Kazanan kim olursa olsun Rusya'nın Türkiye ile yakın işbirliği devam edecek. Türkiye olgun bir demokrasi, güçlü bir egemen ülke ve elbette şeffaf, demokratik seçimler sağlayabilen ve her türlü yasa dışı eylemi önleyebilen bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

Joe Biden: Kazanan kim olursa olsun onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum

Türkiye’deki seçimlerle ilgili bir açıklama da ABD’den geldi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby,  Türkiye’deki seçimleri yakın bir şekilde takip ettiklerini ifade etti.

Seçim süreci hala devam ettiği için erken bir açıklama yapmak istemediklerini belirten Kirby, ABD Başkanı Joe Biden’ın kazanan kim olursa olsun onunla çalışmayı dört gözle beklediğini söyledi.



Bu Haber 16.05.2023 - 09:28:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.