Rusya 'uçaklarda yüzde 50 kapasite' ısrarından vazgeçti

Rusya 'uçaklarda yüzde 50 kapasite' ısrarından vazgeçti
Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) salgın önlemleri kapsamında uçakların yüzde 50 doluluk kapasitesinde uçması konusunda ısrarcı olmayacağını açıkladı.

Rusya'da hava yolu şirketlerinin Covid-19 nedeniyle yüzde 50 dolulukla uçması konusunda ısrarcı olan Rospotrebnadzor'un, bu ısrarından vazgeçtiği belirtildi.

TürkRus'un Kommersant gazetesinden aktardığı habere göre, kurumun talebi havayolu şirketleri, parlamento çevreleri ve Ulaştırma Bakanlığı dahil olmak üzere pek çok kesimden tepki çekmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Rospotrebnadzor yetkilisi, yeni uçuş kuralları konusunda Rusya Federal Sivil Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) ile mutabakata vardıklarını açıkladı. Yetkili, kurallar arasında yüzde 50 oluluk şartı bulunmadığını ifade etti.

Rus basını daha önce Rospotrebnadzor'un uçaklarda yolcuların dama düzenine göre, koltuklar bir dolu bir boş olacak şekilde oturtulmasını istediğini yazmıştı.

Ancak Ulaştırma Bakanlığı uçakların yarı dolu uçması durumunda bilet fiyatlarının en az 70 bin rubleye (6 bin 800 TL) fırlayacağı gerekçesiyle öneriye karşı çıkmıştı.

Bakanlığın hesabına göre, havayolu şirketlerinin bir uçuştan zarar etmemesi için en az yüzde 72-75'lik doluluk oranı yakalaması gerek.



Bu Haber 02.06.2020 - 09:35:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.