Rusya-Türkiye arasında uçak bileti fiyatları ucuzlayacak mı?

Rusya-Türkiye arasında uçak bileti fiyatları ucuzlayacak mı?

Rusya-Türkiye arasındaki uçuş rotasının kısalması, hava yolu şirketlerinin büyük yakıt tasarrufu yapmasını sağlayacak. Peki biletler ucuzlayacak mı?


Turizm Güncel - Dış Haberler

Ukrayna ile başlayan savaş sonrasında Rusya'nın güneyinde geniş bir bölge sivil uçuşlara kapatılmış, bu nedenle Rusya-Türkiye arasındaki uçuş mesafesi uzamış ve yakıt gideri artmıştı.

Uçak şirketleri haftada 100 milyon dolar tasarruf edecek

Ancak Rusya'nın aldığı yeni karar, iki ülke arasında daha kısa bir uçuş rotasına olanak sağlıyor.

Rusya'nın aldığı yeni kararla, Moskova, Soçi ve Türkiye uçuşları yeni kısa bir rotadan yapılmaya başladı. Bu şekilde, güneyden Rusya'ya uçan hava yolu şirketleri haftada toplam 100 milyon dolar yakıt tasarrufu sağlayacak.

Türkiye uçuş süresi 30-35 dakika kısalacak

Uçuşa izin verilen yeni rotada uçaklar ancak 10 bin metrenin üzerinde uçabilecek. Söz konusu rotada izin verilen uçuş sayısının ise saatte 15 uçuş (günlük 360 uçuş) olduğu ve bu sayının da şu aşamada yeterli olduğu ifade ediliyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Ukrayna hava sahasının tamamı ile Rusya'nın Güney kesini sivil uçuşlara kısaltılmış, bu nedenle uçuş süreleri de 1,5 - 2 kat artmıştı.Alınan yeni kararla Türkiye uçuşunun 30-35 dakika kısalacağı öğrenildi.

Bilet fiyatlarında düşüş beklenmiyor

Buna karşın uçak bileti fiyatlarında şu aşamada bir düşüş beklenmiyor. Çünkü aşamada bilet fiyatlarının maliyetlerden çok arz-talep dengesi tarafından belirlendiğine dikkat çekiliyor.



Bu Haber 31.08.2022 - 07:45:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.