Rusya turizm pazarında Türkiye ile ilgili dikkat çeken 3 haber

Rusya turizm pazarında Türkiye ile ilgili dikkat çeken 3 haber
Rusya seyahat pazarında Türkiye ile ilgili gelişmelerin aktarıldığı haberde, 3 nokta dikkat çekti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya pazarında Türkiye destinasyonuna dönük daha ucuz turların belirginleşmeye başladığı, popüler otellerin eylül ayına kadar dolduğu ve koltuk arzının talepten fazla olduğu belirtildi.

Koltuk sayısı talebin üzerinde

Rus Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) bülteninde yer alan habere göre, Rusya pazarındaki mevcut talep, piyasaya sunulan koltuka arzını karşılamıyor. Turizmciler, ''Türkiye hedefine planlanan koltuk sayısı talebin üzerinde'' değerlendirmesini yapıyor.

Moskova-Antalya 10 bin rubleye kadar düştü

Rusya'daki tur operatörlerinin uçakları doldurabilmek için yoğun bir çaba içinde olduğu, ancak yakın zamanda kapasitelerini yeniden ayarlayabileceği (düşürebileceği TG) ifade edildi.

Moskova-Antalya hattında uçak bileti fiyatlarının 10 bin rubleye (1.150 TL.) kadar düşmüş durumda. Uzmanlar, yaşanan durumun turist sayısının azlığından değil, pazara sunulan kapasitenin fazla olmasından kaynaklandığına dikkat çekiyor.

Ucuz turlar piyasada

Buradan yola çıkarak piyasada yalnızca ucuz turların bulunduğu gibi bir yargıya varılamayacağı, Antalya'daki popüler otellerin eylül sonuna kadar stopta olduğu ifade ediliyor.

Talep geleneksel olarak temmuz seviyesinde

Uzmanlar, ''Türkiye'ye dönük talep seviyesi ortalama temmuz göstergelerini, karşılıyor ve geleneksel olarak yüksek. Ancak burada olağanüstü bir durum yok. Mevcut durum tur operatörlerinin bölgesel uçuş programları oluşturma beklentisi ile ortaya çıktı. Şu anda Rusya'nın 30 şehrinden Antalya'da, 6 şehrinden de Bodrum ve Dalaman'a uçuş yapılıyor.'' değerlendirmesini yapıyor.

Fiyatlarda yüzde 40-50 düşüş var

Şu anda Rusya'da Türkiye'ye 21 bin rubleye bile paket tur bulunabildiğini, bazı tesislerde ise fiyatların yüzde 40-50 düştüğü kaydedildi. Verilen bilgiye göre iki hafta önce 120-130 bin ruble (13 bin 850 - 15 bin TL) olan turlar şu anda 80 bin rubleye (9 bin 200 TL) kadar düşmüş durumda.



Bu Haber 19.07.2021 - 10:38:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.