Rusya sahte QR koduyla alınan biletler için harekete geçti

Rusya sahte QR koduyla alınan biletler için harekete geçti
Rusya, geçtiğimiz günlerde toplu aşılama oranlarının artması için aşı sertifikasıyla birlikte verilen QR kodu zorunluluğuna geçilmesine karar verdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yaptığı açıklamada, şehirlerarası ve yurtdışı seyahatlerini kapsayacak QR kodu zorunluluğunun 1 Şubat 2022 itibariyle resmen başlayacağını, bu süreye kadar olan geçiş döneminde vatandaşların aşı olmaları ve QR kodu sahibi olmaları için gerekli zamanın olduğunu belirtti.

Uçak bileti alımı sırasında kişisel bilgilerin yanı sıra QR kodu gösterilmesini zorunlu kılan hükümet, tedbire göre havayolu şirketlerinin, QR kodlarının sahte olması durumunda, satın alma tarihinden itibaren 48 saat içinde veya check-in işleminden en geç dört saat öncesinde bilet sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebileceğini açıkladı.

Uçak bileti alımı sırasında kişisel bilgilerin yanı sıra QR kodu gösterilmesini zorunlu kılan hükümet, havayolu şirketinin yanlış bilgi vermesi veya yolcunun gerekli bilgileri vermemesi durumunda biletin satın alınmasından sonraki 48 saat içinde, ancak uçuş için check-in işleminden en geç dört saat öncesinde havayolu tarafından bilet sözleşmesini tek taraflı feshedebileceğini belirtti.



Bu Haber 18.11.2021 - 11:52:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.