Rusya Mısır'a charter uçuşlarına ne zaman izin verecek?

Rusya Mısır'a charter uçuşlarına ne zaman izin verecek?
Rus güvenlik uzmanları, Mısır'ın resort bölgelerindeki hava limanlarında yeni bir incelemede bulundu.

TurizmGüncel - Dış haberler

Rus hava yolu şirketi Aeroflot'un 1 Ekim'de Şarm El Şeyh ve Hurghada uçuşlarına başlamasına mukabil, Rus güvenlik uzmanları bu iki havalimanında yeniden incelemelerde bulundu.

“Prosedürlerin uygulanıp uygulanmadığını denetlendi”

Mısır basını, Rus heyetin yaptığı incelemenin planlı olduğunu yazsı. Haberlerde, uçuş sayılarının artmasına paralel olarak bu kontrollerin yapılmaya devam edeceği kaydedildi. Rus uzmanlar, söz konusu iki havalimanında yolcu, kargo ve bagaj kabul denetimlerinde standart prosedürlerin uygulanıp uygulanmadığını yerinde gözlemledi.

“Charter uçuşlata hazır olup olmadığı denetlendi”

Mısır kaynakları, ülkedeki havalimanlarının güvenlik protokollerini karşıladığını ve bu nedenle Rusya'dan Mısır'a dönük hava trafiğinin giderek arttığına dikkat çekti.

Yapılan değerlendirmelerde, Rus güvenlik uzmanlarının havalimanlarında yaptıkları incelemelerin asıl nedeninin ise, charter uçuşların başlayıp hava trafiğinin iyice artması durumunda, alınan önlemlerin yoğun trafikte yeterli güvenliği sağlayıp sağlamadığını görmek olduğu ileri sürüldü.

Mısır kaynakları, şu anda sadece tarifeli uçuşların yapıldığı Rusya'dan kasım ayının başından itibaren charter (tarifesiz) uçuşların da başlamasını bekliyor.

Ayrıca, 15 Ekim'den itibaren Moskova'dan Şarm El Şeyh ve Hurghada'ya dönük uçuş izninin haftalık 100'den 150'ye çıkacağına dikkat çekildi.



Bu Haber 11.10.2021 - 13:01:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.