Rusya-Mısır charter uçuşlarını Türkiye mi engelliyor?

Rusya-Mısır charter uçuşlarını Türkiye mi engelliyor?
Rusya'da yayın yapan Business FM'de yer alan haberde, Rusya- Mısır arasında charter uçuşların başlamamasında Türkiye'nin rolünün olabileceği ileri sürüldü.

Rusya'dan Mısır'ın başkenti Kahire'ye dönük uçuşların başlamasına rağmen ülkenin Kızıldeniz bölgesindeki Şarm El Şeyh ve Hurghada gibi turistik destinasyonlarına uçuşların başlamamasında Türkiye'nin rolünün olabileceği ileri sürüldü.

TürkRus.com'da yer alan habere göre, Şarm el Şeyh’deki “Delfin” adlı Rus dalış merkezinin sahibi Konstantin Gorohov, Business FM’e yaptığı değerlendirmede, Rus turistlerin bugün Mısır’a gitmelerinin en ekonomik yolunun Türkiye aktarmalı uçuşlar olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE ŞÜPHESİ”

Mısır pazarının Rus tur operatörlerine açılmamasında “Türkiye’nin parmağı olabileceği”nden şüphelenen sektör temsilcilerinin olduğuna da işaret edilen haberde, “Ancak burada rekabet çok mümkün değil. Türkiye ve Mısır’da sezonların zamanları farklı. Mısır kışın turistleri ağırlıyor, Türkiye’de ise ilkbahar ve sonbahar sezonun en hareketli olduğu zamanlar” denildi.

Rusya içinde tur düzenleyen şirketlerin de Mısır pazarının açılmaması yönünde lobi faaliyeti yürüttüğüne dair şüphelerin olduğuna da dikkat çekildi.

''MISIR'DA GÜVENLİK KONULARI ZOR ÇÖZÜLÜYOR''

Konuyu değerlendiren Rusya Bilimler Akademisi Küresel Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Öğretim Görevlisi Viktor Rayevskiy ise, “Bunun Türkiye ile anlaşmalı yapılan bir şey olduğunu düşünmüyorum. Türkiye zaten hiçbir zaman çekmediği kadar turist çekiyor. Mısır’da güvenlik konuları çok zor çözülüyor. Yolcuların aranması sırasında, teröristlerin taşıyabileceği maddelerin aranması sırasında gerekli yetkinlik ve disiplinden yoksunlar” değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 21.02.2019 - 09:38:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.