Rusya-Mısır charter uçuşlarında Türkiye örneği konuşuluyor

Rusya-Mısır charter uçuşlarında Türkiye örneği konuşuluyor

Rusya'dan Mısır'a dönük charter uçuşlarının yeniden başlaması sürecinde, Türkiye'dekine benzer bir yolun izleneceği belirtiliyor.


TurizmGünccel - Dış Haberler

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin resmi web sitesinde, Rusya'dan Mısır'a dönük charter uçuşlarının başlaması sürecinin nasıl ilerleyeceği değerlendirildi. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günlerde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'a dönük charter yasağını kaldırcaklarını açıklamıştı.

''UZMANLARIMIZIN BİRAZ DAHA ÇALIŞMASI GEREKİYOR''

Putin'in 'Mısır'daki uçuş güvenliği konusu henüz kapanmadı' dediği belirtilen analizde, Rus Devlet Başkanı'nın şu ifadelerine yer verildi:

''Bildiğiniz üzere Moskova ve Kahire arasındaki uçuşları yeniden başlattık. Şimdi sırada Şarm El Şeyh ve Hurghada'yı açmak var. Bunu Sayın Sisi ile konuştuk ve yakın gelecekte bu güzergahlar açılabilir. Fakat Ulaştırma Bakanlığı uzmanlarımızın Mısırlı meslektaşları ile biraz daha çalışması gerekiyor. Bu güzergahların en kısa sürede açılmasını umut ediyorum''

''ZAMANA İHTİYAÇ VAR''

Rus seyahat uzmanları ise ilk olarak Ruz uzman heyetinin Mısır'daki havalimanlarını ziyaret edeceği tarihin net olmadığına dikkat çekerek, ''Belki Rus heyet önümüzdeki birkaç hafta içinde Mısır'a gider. Daha sonra raporlarını yazmak için bir süreye ihtiyaçları olacak. Uzmanların raporunda aksi bir şey olmazsa, Rus Devlet Başkanı'nın imzasıyla Şarm El Şeyh ve Hurghada'ya ilk uçuş bir ay gibi bir süre içinde gerçekleşir. Çünkü tur operatörlerinin program yapabilmek için zamana ihtiyacı var. Uzmanlar, charter uçuşların başlama süreci ile ilgili şu düşünceleri dile getiriyor:

''TÜRKİYE TECRÜBESİ''

Uluslararası konjonktür ve Türkiye tecrübesi göz önüne alındığında, ilk uçuşların charter değil tarifeli uçuş şeklinde olması daha muhtemel. 2016'daki Türkiye örneğinde, öncelikle Antalya'ya tarifeli uçuşlar için izin verilmiş, 2.5 aylık bir sürenin ardından ise charter uçuşlarına izin verilmişti. Mısır ile de benzer bir süreç yaşanacak. İlk etapta kitlesel ve charter uçuşlar beklenmemeli. Daha küçük çaplı başlayacak olan tarifeli uçuşlar, 2-6 aylık bir süre içinde charter uçuşlara evrilecektir.

AEROFLOT VE ROSSIYA'NIN UÇUŞ İZNİ VAR

Şu anda Aeroflot ve Rossiya'nın Hurghada ve Şarm El Şeyh'e tarifeli uçuş izni olduğunu belirten ATOR, ''Aeroflot ve Rossiya, 2015-2016 sezonunda Hurghada ve Şarm El Şeyh'e uçmak için izin almıştı. Ancak yaşanan trajik olaydan sonra (31 Ekim 2015'te Rus yolcu yolcu uçağının Sina Yarımdasında düşürülmesi) tüm uçuşlar askıya alınmıştı.'' ifadelerine yer verildi.

''İLK UÇUŞ HURGHADA'YA YAPILIR, ŞARM EL ŞEYH'İN İŞİ DAHA ZOR''

Rus turizmciler, hem havalimanının daha donanımlı olması hem de Sina Yarımadası'na daha uzak olmasından dolayı ilk uçuşun Hurghada'ya yapılacağı görüşünde. Turizmciler, ''Şarm El Şeyh Havalimanının durumu ise biraz daha zor. Hava yolu şirketleri Şarm El Şeyh'e uçma konusunda istekli değil. Bu havalimanı ike ilgili daha fazla soru işaret var.'' yorumunda bulunuyor.



Bu Haber 20.10.2018 - 21:23:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.