Rusya Kuzey Kıbrıs’ta konsolosluk açıyor

Rusya Kuzey Kıbrıs’ta konsolosluk açıyor

Rus haber ajansı TASS, Moskova yönetiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağını duyurdu.


TASS haber ajansı, GüneyKıbrıs'taki Rusya Büyükelçiliği'nin kısa süre içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağını duyurdu. TASS muhabiri, haberini büyükelçilikteki bir temsilciye dayandırdı.

Milliyet’in aktardığı habere göre ajans, büyükelçilikteki kaynağın, "Çok yakın gelecekte Lefkoşa'nın şehrinin kuzey tarafında konsolosluk hizmetleri sunmaya başlayacağız" dediğini bildirdi.

TASS'a bilgi veren büyükelçilik temsilcisi, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerin yıllardır KKTC'de konsolosluk konularını çözen diplomatik misyonlarının bulunduğunu hatırlattı.

Haber ajansı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde halihazırda 50 bini aşkın Rus yaşadığının tahmin edildiğini de ekledi.

KKTC'den yalanlama: Konsolosluk değil, ofis

Rusya’nın KKTC’de konsolosluk açacağı haberlerini yalanlayan KTTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Konsolosluk açmak gibi bir talepleri olmadı. Ofis açma girişimleri vardı. İngiltere'nin de ofisi var. Rusya'nın da olması bizim için sakıncalı değildir. Burada birçok Rus var, tabii ki bir ofis açıp bir takım işlerini sürdürmeleri normaldir. Açarlarsa iyi olur" dedi.

Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ise, Rusya’nın konsolosluk değil ofis açacağını ifade etti. Konsolosluk açmanın bambaşka bir şey olduğunu ifade eden Ertuğruloğlu, böyle bir durumun olmadığını ifade etti.

 



Bu Haber 09.08.2023 - 14:52:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.