Rusya-Güney Kıbrıs charter uçuşlarının başlama tarihi belli oldu

Rusya-Güney Kıbrıs charter uçuşlarının başlama tarihi belli oldu

Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezinin charter uçuş yasağını kaldırmasının ardından, bu kategorideki uçuşların ne zaman başlayacağı da belli oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi, 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere, Güney Kıbrıs'a dönük tüm uçuş kısıtlamalarını kaldırmıştı. Merkezin kararının ardından, Rus tur operatörlerinin yaz sezonunun favorilerilerinden olması beklenen Güney Kıbrıs charter uçuşlarına ne zaman başlayacakları da belli olmaya başladı.

İlk uçuşu 19 Mart’ta Biblio Globus yapacak

Rusya-Güney Kıbrıs arasında charter uçuşlarını başlatacak ilk şirket Biblio Globus olacak. Şirket, Moskova-Larnaka uçuşlarına 19 Mart'ta, St Petersburg-Larnaka uçuşlarına ise 20 Mart'ta başlıyor. Rossiya ile yapılacak seferler haftada 8 uçuş (4 Moskova, 4 St Petersburg) olarak icra edilecek. Nisan ayında haftada 6'şar sefere çıkacak olan uçuşlar mayıs ayına gelindiğinde günlük olarak icra edilecek.

Diğerleri nisanda başlayacak

Tur operatörleri Coral Travel, PEGAS Touristik ve TUI Rusya Kıbrıs uçuşlarına nisan sonunda, Intourist ile ANEX Tour'un paket tur yolcuları için planlanan Azur Air uçuşlarının ise 23 Nisan'da başlamayı planladığı kaydedildi.

ANEX’ten Güney Kıbrıs’a geniş uçuş programı

ANEX Tour tarafından yapılan açıklamada, Moskova-Güney Kıbrıs uçuşlarının haftada 4 olarak başlayacağı, 18 Mayıs'tan itibaren ise günlük olarak yapılacağı ve ekim ayına kadar devam edeceği kaydedildi. ANEX Tour ayrıca, Larnaka ve Baf bölgelerine tarifeli uçuşlarla da ulaşım imkanı sunuyor. Şirket, Rusya'nın 8 şehrinden Larnaka'ya tarifeli uçuşlar düzenliyor.

TUI Rusya 8 şehirden operasyon yapacak

TUI Rusya da Rusya'nın 8 şehrinden Güney Kıbrıs'a uçuş planlıyor. Şirketin Moskova ve St Petersburg'dan yapacağı uçuşlar nisan sonunda, bölgelerden yapacağı uçuşlar ise mayıs ayından itibaren başlayacak.

Öte taraftan, ülkenin önde gelen tur operatörleri Güney Kıbrıs talebinin değişik oranlarda arttığına dikkat çekiyor. Ülkede otellerin yüzde 25’e varan oranlarda indirim yaptığı da edinilen bilgiler arasında.

Aeroflot da uçmaya başlıyor

Rusya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot da uzun bir aranın ardından Güney Kıbrıs'a tarifeli uçuşlara başlıyor. Larnaka'ya Moskova'dan her gün, St Petersburg'dan ise haftada iki uçuş yapacak olan şirket, Pulkovo'dan Baf'a ise haftada 4 uçuş gerçekleştirecek.



Bu Haber 16.02.2022 - 08:43:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.