Rusya Dışişleri: Düşman ülkeler yerine Türkiye'ye seyahat edin

Rusya Dışişleri: Düşman ülkeler yerine Türkiye'ye seyahat edin

Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Başkanı Yuri Pilipson, Rus vatandaşlarına "düşman ülkeler" yerine Türkiye'ye seyahat etme çağrısında bulundu.


Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Başkanı Yuri Pilipson, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin yaptırımlar yoluyla Rusya-Türkiye hava trafiğini bozmaya çalıştığını belirterek Rus vatandaşlarına "düşman ülkeler" yerine Türkiye'ye seyahat etme çağrısında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından Avrupa ülkelerinin düşmanca tavırlarının altını çizen Pilipson, "Söz konusu bölgede yer almayan Türkiye, Sırbistan, Bosna Hersek gibi ülkelere gidin. Bunda herhangi bir sakınca görmüyoruz. Bu ülkeler duruma belli bir sağduyuyla yaklaşmıştır." dedi.

Pilipson, iki ülke ilişkileri üzerinde Batı baskısı olduğunu belirterek, “Batı yaptırımlarının diğer şeylerin yanı sıra Rus-Türk hava trafiğini bozmayı amaçladığını dikkate almalıyız. Bu nedenle Türkiye’ye seyahat eden turistlerimizin yaşayabileceği her türlü risk ve rahatsızlığı ortadan kaldırmak için iki ülkenin ilgili birimleri yoğun bir şekilde çalışıyor” diye konuştu.

GazetemRu’da yer alan habere göre, zorlu dış baskıya rağmen, Türkiye’nin başta turizm alanında olmak üzere ikili ilişkilerde Rusya ile işbirliğini sürdürdüğünü kaydeden diplomat, genel olarak Ankara’nın Türkiye’deki Ruslara tam güvenli bir tatil için tüm koşulları yaratmayı vaat ettiğini, iki ülkenin bakanlıklarının bu konuyu öncelikli kontrol altında tuttuğunu ifade etti.



Bu Haber 24.06.2022 - 08:59:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.