Rusya charter yasağı konusunda aba altından sopa göstermeye devam ediyor

Rusya charter yasağı konusunda aba altından sopa göstermeye devam ediyor
Rusya, charter uçuşları konusunda Türkiye'ye aba altından sopa göstermeye devam ediyor. Yapılan son açıklamada, ''charterlar yasaklanabilir'' uyarısının hala geçerli olduğu kaydedildi.



Geçtiğimiz hafta Rusya Federal Sivil Havaclık Ajansı Rosavatsiya'nın hava yolu şirketlerine gönderdiği ''Türkiye'ye charter uçuşları durdurulabilir'' mesajı Rusya turizm sektöründe tartışılmaya devam ediyor. Son olarak Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, uçuşlarının durdurulmasının hala ihtmal dahilinde olduğunu açıkladı.

Sputnik'in aktardığı habere göre Sokolov, Türkiye'ye dönük charter uçuşlarının durudurulmasına dair uyarının hala geçerli olup olmadığı şeklindeki bir soruya, ''"Pozisyonumuz değişmedi. (Rus havacılık ajansı) Rosaviatsiya bir uyarıda bulundu. Bu uyarının içeriğini gördünüz. Şu anda buna ek olarak verilebilecek bir bilgi yok" yanıtını verdi.

Rus havayolu şirketleri 10 Nisan'da Rosaviatsiya'dan, Türkiye'deki iç siyasal durum nedeniyle bu ülkeye charter uçuşların durdurulabileceği uyarısının yer aldığı bir telgraf almıştı.

Kommersant gazetesi, Rosaviatsiya'nın Rus havayolu şirketlerini uyarmasının, ABD'nin 7 Nisan'da Suriye'yi vurması sonrası Rusya—Türkiye ilişkilerinin gerginleşmesinin bir sonucu olduğunu iddia etmişti.


Bu Haber 20.04.2017 - 16:18:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.