Rusya Bulgaristan'a dönük turistik uçuşları yasakladı

Rusya Bulgaristan'a dönük turistik uçuşları yasakladı

Rusya Federasyonu, Bulgaristan'a dönük turistik uçuşlara yasak getirdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

12 Nisan tarihinde açıkladığı kararla Türkiye'ye dönük uçuşları 15 Nisan - 1 Haziran tarihleri arasında askıya aldığını duyuran Rusya Federasyonu, Bulgaristan'a dönük turistik uçuşlara da yasak getirdi.

Burgaz Bölgesel Turist Odası Yönetim Kurulu Üyesi Evelina Puleva, Rus misafirler olmadan bölgede art arda ikinci sezonu geçireceklerini söyledi.

Rusya'dan Burgaz'a son uçulu 9 Mayıs'ta S7 Hava Yolları'nın yapacağı açıklanırken, uçuş yasağının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sadık destekçilerinden Vladimir Zhirinovsky'nin, ''Bulgaristan'da mülk satın alınmasına ve Bulgaristan'a turistik gezilerin yasaklanmasına ilişkin çağrı yaptıktan sonra geldi.

Bölgenin en çok misafir aldığı Rusya, Almanya ve İngiltere pazarları olmadan bir sezon daha ayakta kalmalarının mümkün olmadığını belirten Evelina Puleva, devletin sektöre destek olması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Alman ve İngiliz tur operatörleri de Bulgaristan programlarını haziran sonuna kadar iptal ettiklerini açıkladılar. Bunlardan biri de Alman DER Touristik idi. Charter hava yolu Bulgarian Air Charter Almanya uçuşlarını haziran sonuna kadar askıya aldı.

Alman tur operatörü FTI, İngiliz Jet2Holidays ve Rus Coral şirketinin Bulgaristan'daki temsilciliğini yapan MTS Bulgaria'nın Müdürü Ivan Groshev, tur operatörlerinin Bulgaristan programını büyük oranda 2022 sezonuna kaydırdığını açıkladı.



Bu Haber 06.05.2021 - 08:51:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.