Rusya 18 ülke ile vizesiz rejime geçmeye hazırlanıyor

Rusya 18 ülke ile vizesiz rejime geçmeye hazırlanıyor

Rusya Federasyonu’nun, ‘dost ülkeler’n listesinde yer alan 18 ülkeye vizeleri kaldırmaya hazırlandığı belirtildi.


Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi, 18 ülkeyle vizeleri karşılıklı olarak kaldırmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. TASS'a bir söyleşi veren daire başkanı İvan Volınkin "dost ülkeler" için yeni düzenleme planlandığını belirtirken, söz konusu ülkelerin hangileri olduğunu kısmen açıkladı.

TürkRus’ta yer alan habere göre Malezya, Çin ve Hong Kong ile vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması hedefleniyor. Müzakere edilen devletler arasında Latin Amerika ve Karayip ülkeleri de var.

Söz konusu 18 ülke listesi açıklanmazken, vizesiz rejime geçilecek ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunup bulunmadığı henüz bilinmiyor.

Türkiye'nin Batı yaptırımları sonrası "Rusya'nın dünyaya açılan kapısı" durumuna geldiği, geçmişte iki ülke arasında bir dönem vizesiz rejim uygulandığı, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin iyi seviyede olduğu gerçeğinden hareketle, böyle bir uygulama kapsamına Türkiye'nin alınmasının beklenebileceği yorumu yapılıyor.



Bu Haber 27.07.2022 - 08:31:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Vizesiz

    Namik Kemal Erdem 27.07.2022 - 01:05

    Keşke daha önce devam edilseydi.suanda Rusya olan bazı işler daha ön planda.otomotiv,elektronik ve tekstil artış gerek.ulke menfaatleri önde durması gerek.bana ne Avrupa onlar kendi sıkıntılar baksınlar.avrupali halkı bile yüzde 60 artık bıktı onların siyaset tutumda.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.