Rusların Avrupa'ya açılan kapısı İstanbul

Rusların Avrupa'ya açılan kapısı İstanbul

Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon nedeniyle hava sahasını Rus uçuşlarına kapatan Avrupa Birliği ülkelerine seyahat etmek isteyen Ruslar farklı güzergahlar tercih etmeye başladı.  En çok tercih edilen güzergah ise İstanbul oldu.


Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyonun ardından AB’nin uyguladığı sivil havacılık yaptırımları, Avrupa’ya gitmek isteyen Rusların farklı güzergahları tercih etmesinin önünü açtı.

Rusya'dan Avrupa'ya ulaşmanın en kolay yolu önce İstanbul ya da Antalya'ya uçmak. Sık kullanılan diğer aktarma noktaları arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Sırbistan, Ermenistan, Kırgızistan ve Azerbaycan da var.

Rusya'dan Avrupa'ya ulaşmak için İstanbul aktarmalı bir uçuş seçenlerin tek yön için ödemesi gereken bilet fiyatı 84 bin ruble (1500 euro).

İkinci seçenek, tren ya da kara yoluyla Belarus'a, oradan da yine bir araçla Baltık ülkelerine geçmek. Kara yolu kullanılarak ulaşılabilecek ülkelerden biri de Gürcistan. St. Petersburg'tan araçla Finlandiya ya da Estonya'ya geçiş yapmak da mümkün.

TürkRus’un Deutsche Welle’den aktardığı habere göre, bütün bu güzergahları kullanabilmek için geçerli bir Schengen vizesine sahip olmak şart. Bununla birlikte Letonya, Litvanya, Estonya, Çekya, Danimarka ve Hollanda artık Rusya vatandaşlarına vize vermiyor.



Bu Haber 02.07.2022 - 09:46:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.