Ruslar Türkiye’de deniz tatili yerine kültür gezilerine yöneliyor

Ruslar Türkiye’de deniz tatili yerine kültür gezilerine yöneliyor

Tatil için Türkiye’ye gelen Rus turistlerin deniz dışında kültürel ve turistik gezilere de yönelmeye başladığı belirtiliyor.


Rus medyası, Türkiye’ye giden Rus turistlerin tatil tercihlerinin değişmeye başladığına dikkat çekti. “Her şey dahil” sistemi olan tatil köyleri yerine, daha az yıldızlı otelleri tercih eden Rus turistlerin sayısı artışa geçti.

Böylece turistlerin deniz dışında, kültür ve turistik gezilerle otellerin dışında da zaman ve para harcamaya başladıklarına vurgu yapıldı.

TürkRus’ta yer alan habere göre, turlar dışında kendi başlarına Türkiye’ye gidenler, deniz-kum tatili dışındaki tarih-kültür odaklı gezilerle Türkiye'yi daha detayı keşfetmeye başladı.

Travelata.ru’nun verilerine göre, Türkiye’ye giden Rus turistlerin sayısı geçen sezona göre yüzde 48 arttı. Marmaris ve Bodrum’u tercih eden Rus turistlerin oranı ise yüzde 14’e yükseldi.

3-4 yıldızlı otellere olan talep artarken, uzmanlar bunu Türkiye’de fiyatlarda yaşanan artışın yanı sıra, Rus turistlerin özellikle Ege sahillerinde otel dışında daha fazla zaman geçirmesine, tarihi-kültürel yerleri ziyaretlerine bağlıyor.

Rus turistlerin çoğu hala imkanları ölçüsünde Türkiye’de beş yıldızlı otelleri tercih etmeye devam ediyor.

Sitenin verilerine göre, bu sezon Rus turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerin başında yüzde 31 ile Alanya ve yüzde 22 ile Kemer geliyor.

Beş yıldızlı otellere yapılan ortalama harcamanın Alanya’da 168 bin ruble, Kemer’de ise 182 bin ruble olduğu belirlendi.



Bu Haber 19.07.2023 - 09:37:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.