Ruslar bu kış hangi destinasyonları tercih edecek?

Ruslar bu kış hangi destinasyonları tercih edecek?

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rusların sonbahar-kış sezonunda hangi ülkelere seyahat etmeyi planladığını açıkladı.


ATOR’un tur operatörlerinden derlediği verilere göre, sonbahar-kış paket tur satışlarının başladığı Rusya’da, kış aylarında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Maldivler’e yönelik yüksek talep olduğu kaydedildi.

ATOR Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, konu hakkında yaptığı açıklamada “Şimdilik bu turlar, doğrudan uçuşların bulunduğu veya yeterli transit varış noktalarının mevcut olduğu ülkelerdir. Öncelikle, en büyük talepler BAE olarak görülüyor. Maldivler satışları başladı. Rezervasyonların derinliği yılbaşı tatiline ulaşıyor. Ruslar uygun bir fiyattan erken alım yapmaya çalışıyor” diye konuştu.

Muradyan ayrıca, bu dönemde geleneksel olarak popüler olan Kapadokya ve İstanbul turlarıyla Türkiye’nin kış sezonunda aktif olarak talep göreceğini belirtti.

Öte yandan ülkedeki en büyük tur operatörlerinden İntourist’in basın servisi, kış sezonu Türkiye paket tur rezervasyonlarının tüm hızıyla devam ettiğini ve seçkin otellerin yeni yıl için büyük talep gördüğünü aktardı.

Tez Tour basın servisi, kış sezonu için Mısır’ın lider olabileceğini düşünürken, talebin arzı aşacağının tahmin edildiğini de vurguladı.

GazetemRu’da yer alan habere göre, İç turizmde kış sezonu için en çok rezervasyon başkent Moskova, Ekaterinburg, Novosibirsk ve Nijniy Novgorod olarak kaydedildi. 

Sektör temsilcileri ayrıca Maldivler, BAE ve Tayland’a yönelik seyahatler için de yüksek talep olduğunu, bununla birlikte kış turları arasında Mısır, Ermenistan, Özbekistan, Bahreyn, Katar, İran, Malezya, Filipinler, Japonya, Vietnam, Suudi Arabistan, Umman ve Sri Lanka’nın da yer aldığını ekledi.



Bu Haber 21.07.2022 - 10:52:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.