Rus turizmcilerden büyük tepki gören yasa tasarısı geri çekildi

Rus turizmcilerden büyük tepki gören yasa tasarısı geri çekildi
Rusya'da ülkeye giriş ve ülkeden çıkışı düzenleyen mevcut yasada değişiklik yapılmasını öngören ve vize merkezlerini kapanma tehlikesiyle karşı karşıya getiren tasarı geri çekildi. Tasarıyı Duma'ya sunan senatörlerden olan Konstantin Kosachev, yaz sonunda tasarının tekrar gündeme getirilmesini planladıklarını ifade etti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da görüşülmesi planlanan tasarı, Rus turizmcilerden büyük tepki almıştı. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Turina, tasarının son derece sıkı kurallar getirdiğini ve mevcut vize merkezlerinden hiçbirinin bu kurallara ayak uyduramayacağını, bu nedenle de merkezlerin kapanmak zorunda kalacaklarını ileri sürmüştü.

 
Tasarıyı Duma'ya sunan senatörlerden olan Rusya Federasyonu Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Konstantin Kosachev, tasarının geri çekildiğini Facebook hesabından duyurdu. 
 
Rus basınında yer alan haberlere göre, turizmcilerden gelen tepki üzerine tasarıyı geri çektiklerini belirten Kosachev, böyle bir uygulamanın zorunlu olduğu yönündeki düşüncelerinin değişmediğini ve tasarının yaz sonunda tekrar görüşülmesini planladıklarını ifade etti. 
 


Bu Haber 30.07.2018 - 11:44:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.