Rus turistler yaz sezonunda nerede tatil yapmak istiyor?

Rus turistler yaz sezonunda nerede tatil yapmak istiyor?

Rusya Tur Operatörleri Birliği, yaptığı araştırmada 2023 yaz sezonunda Rus turistlerin tatil için en çok Türkiye’yi tercih edeceğini belirledi.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), turizm işletmelerinin katılımıyla yaptığı araştırmalarda Rusların 2023 yazında nerede tatil yapmayı planladıklarını belirledi.

ATOR tarafından yapılan araştırmaların sonuçları, yaz tatillerinde Türkiye’nin erken rezervasyon yoluyla en paket tur satın alınan yurtdışı tatil destinasyonlarının tartışmasız lideri olduğunu ortaya çıkarırken, Rusların çoğunlukla Antalya sahilindeki otelleri tercih ettiği kaydedildi.

GazetemRu’da yer alan habere göre, Ruslar ayrıca Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’a yapılacak seyahatlerle de ilgilenirken, uzmanlar, bu destinasyonların Türkiye’deki gibi bir rezervasyon derinliğine sahip olmadığını hatırlattı.

Sektör temsilcileri, müşterilerin turlar için ödeme yapmakta acele etmediğine de dikkat çekerken, bu durumu dünyadaki istikrarsız jeopolitik duruma bağlıyor.

Türkiye’deki otel fiyatlarında yüzde 20 zam beklentisi

ATOR, Türkiye’deki otellerde konaklama maliyetlerinin bu yıl yüzde 20 zamlanacağını bildirmişti.

Resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Türkiye’deki turizm sektörü uzmanları ve otel sahiplerinin bu yıl konaklama maliyetlerinin şimdiden yüzde 20, bazılarının ise yüzde 50 artırdığını belirtirken, tur fiyatlarındaki artışın Rusların Türkiye’deki tatil sürelerini kısaltacağı, birçok Rus turistin ise tatil planını Türkiye aleyhine değiştireceğini tahmin ediyor.

Türkiye’deki turizm sektörünün Avrupalı turistlere odaklandığı ifade edilen haberde, “Uzmanlar, enerji krizinin sona ermeyeceğini, uçuşların maliyetinin de artacağını tahmin ediyor. Avrupa Birliği sakinleri için nispeten ucuz fiyatlara sahip olan Türkiye iyi bir tatil seçeneği haline geliyor. Ancak Ruslar için ulaşım sıkıntıları, pahalı biletler ve tur fiyatlarındaki artış nedeniyle durum tersine dönüşecektir” ifadelerine yer verdi.

Daha önce ucuz maliyetli tur satın alan Rusların bu fırsatı bir daha yakalayamayacağına inanan uzmanlar, 300 bin ruble ortalama tatil maliyetiyle bir hafta dinlenmek için sessizce ödeme yapan zengin turistlerin Türkiye’ye gittiğini, ancak daha düşük gelire sahip orta sınıf için Türkiye yolunun giderek kapandığını vurguluyor.



Bu Haber 27.01.2023 - 09:09:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.