Rus turistler Küba'da karantinaya alındı

Rus turistler Küba'da karantinaya alındı
Küba'ya tatile giden 150'den fazla Rus turistin koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığı açıklandı.

Rusya’nın Küba Başkonsolosu Nana Mgeladze, Küba'ya girişleri sırasında koronavirüs testleri pozitif çıkan 150'den fazla Rus vatandaşının şu anda karantinada olduğunu ve yeni testlerin yapılmasını beklediklerini açıkladı.

Sputnik'e açıklama yapan Nana Mgeladze, “30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasındaki üç uçuşla seyahat eden yolculardan bahsediyorum. Bu uçuşların ilkinde, 30 Haziran’da havalimanında yapılan testler sonucunda mürettebat dahil 133 kişinin testi pozitif çıktı. Yapılan ikinci bir analizde ise 33 kişide hastalık olduğu doğrulandı, fakat bu da oldukça yüksek bir sayı” dedi.

130 kişi otel odalarında karantinada

Sonraki günlerde de yaklaşık 130 kişi otel odalarında karantinaya alındı. 29 Haziran’a kadar ülkeye gelmiş olanlar arasında Covid-19 testi pozitif olduğu doğrulanan 14 Rus vatandaşı var. Durumu kötüleşen bir adam da Havana’da hastaneye sevk edildi.

Turistlerse sosyal medya hesaplarında hiçbirinin hasta olmadığını belirtiyor. Birçoğu aşı olmuş, antikorları bulunduğuna dair belgelere ve uçuş gününde yapılmış PCR test sonuçlarına sahip.

Laboratuvarlarda bir şeyler ters gidiyor olabilir’

Mgeladze, “Turistlerimizin ne kadar şaşırmış durumda olduğunu tahayyül edebiliyor musunuz? Çok zor bir durum. Olanların nedenini açıklayamıyoruz, Kübalılar bu bilgilerle ilgili bir yorum yapmıyor. Laboratuvarda bir şeylerin ters gittiği çıkarımına varılabilir” dedi.

Mgeladze, Kübalı yetkililerin 150’den fazla kişiyi gözlem oteline göndermeyi istediğini, ancak diplomatların yetkilileri vatandaşların kendi otellerinde kalmaları konusunda ikna ettiğini söyledi.



Bu Haber 05.07.2021 - 17:13:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.