Rus turistler kış tatillerini hangi ülkelerde geçirdi?
Rus turistlerin kış tatilini geçirdikleri ülkeler arasında Türkiye’nin ilk sıralarda olduğu belirtiliyor. N

Cep telefonu operatörlerinin roaming kullanımına dayanan yeni araştırması Rus turistlerin kış mevsiminde seyahat etmeyi en çok tercih ettikleri ülkeleri sıraladı. Listenin ilk sırasında Tayland ve Türkiye var.
Aralık-şubat arasında uzun süreliğine yurt dışına çıkan MTS abonelerinin yüzde 24'ü Tayland'a seyahat etmiş. Kış tatilini Türkiye'de geçirenlerin oranı ise yüzde 17. Türkiye’yi yüzde 7'lik payla Birleşik Arap Emirlikleri, yüzde 4'le Endonezya ve yüzde 3'le Hindistan takip ediyor.
TürkRus’un RBC’den aktardığı habere göre, bu kış Vietnam, Endonezya ve Hindistan gibi ülkelere seyahat eden Rus turist sayısının bir önceki yıla kıyasla 2 ile 6 kat arasında arttığına dikkat çekiliyor.
Bir önceki kış mevsiminde en çok seyahat edilen 5 ülke arasında yer alan Almanya ve İspanya'nın payları ise bu yıl yüzde 4'te kaldı.
Megafon'un benzer araştırmasında ilk sırada yüzde 9'la Türkiye yer aldı. Birleşik Arap Emirlikleri ve Tayland'ın payları yüzde 5'er olarak açıklandı.
İlgili Haberler

Otellerde krediler ile ciro arasındaki makas açılıyor! Borç 4'e katladı
2026 verilerine göre otellerdeki ciro artışı yüzde 7 ile 12,6 milyar dolar seviyesine ulaşırken, kredi stokundaki yükseliş ise yüzde 29,1 ile 14,1 milyar dolara çıktı.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya'dan dijital konaklama platformu kanun teklifine tepki: Ayrıcalık tanınmasın
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TBMM'de görüşülecek dijital konaklama platformları ile ilgili hazırlanan kanun teklifine karşı uyarılarda bulunurken; "Yabancı platformlara ayrıcalık tanınmasın." dedi.

ATF’ye 500 saat kaldı: Turizmin kalbi 8. kez atmaya hazır
Bu yıl sekizinci kez düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarı (ATF) Türkiye için geri sayım devam ediyor. 100'ü aşkın ülkeden 40 binin üzerinden profesyonel ziyaretçi ve 1000'den fazla turizm markası fuarda bir araya gelecek.



%20(2).gif)

