Rus tur operatörü Kolibri’ye 1,4 milyon TL para cezası

Rus tur operatörü Kolibri’ye 1,4 milyon TL para cezası

Rusya’da faaliyet gösteren Kolibri isimli tur operatörü ile Antalya-Kemer'e kampa gelen 68 Rus çocuk, tur operatörünün otele ödeme yapmaması nedeniyle mağdur olmuştu. Rusya Tur Operatörleri Birliği tarafından yapılan açıklamada tur operatörüne para cezası verilmesi bekleniyor.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, Rus çocukları yasa dışı bir şekilde Kemer’deki bir dil kampına gönderen Kolibri isimli şirketi büyük para cezası beklediğini söyledi.

GazetemRu’nun aktardığına göre, Rossiyskaya Gazeta’ya konuşan Muradyan, şirketin en az 5 milyon ruble (1 milyon 404 bin TL) para cezasına çarptırılacağını vurgularken, “Çocukların tatilini mahveden şirket, tüzel kişilik olarak değil, bireysel girişimci olarak kayıtlı. Bu nedenle tur operatörü olarak tur satışı yapması mümkün değil. Bireysel girişimci oldukları için resmi olarak sadece uçak bileti veya sadece konaklamaa yeri satma hakları vardı. Ancak bir turistik ürün sattılar ve bu zaten yasa dışı bir faaliyet” ifadelerini kullandı.

ATOR Başkan Yardımcısı, yasadışı turizm faaliyetinin 5 milyon rubleye kadar para cezasına mal olacağını bildirirken, ayrıca soruşturma makamlarının buna karar vermesi halinde şirket yöneticilerinin cezai olarak sorumlu tutulabileceğini de aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından insan haklarını korumakla görevlendirilen İnsan Hakları Temas Grubu Sözcüsü Tatyana Moskalkova, tur operatörünün otele ödeme yapmaması nedeniyle Antalya’da kampa gelen 68 Rus çocuğun mağdur olmasıyla ilgili Soruşturma Komitesi’ne başvurulduğunu duyurmuştu.

Muradyan, detayları tam olarak anlamadan çocuklarını yurt dışına gönderen ebeveynlerin ihmalinin de inkar edilemeyeceğini vurgularken, “Ne de olsa dönüş bileti yok, herhangi bir makbuz da verilmemiş. Tur operatörleri sigorta ve gidiş dönüş bileti vermek zorunda. Burada görüyoruz ki elde bilet yok. Anne babalar gidiş dönüş bileti olmadan çocuklarını nasıl bırakır?” diye konuştu.

Ayrıca reşit olmayanların yanında olması gereken refakatçiler ve mutlaka olması gereken sağlık personelinin bulunmadığının kaydeden Muradyan, Türkiye turu satın alan velilerin birleşik tur operatörleri sicilinde bu şirketin durumunu kontrol etmemesini de eleştirdi.



Bu Haber 08.08.2023 - 15:38:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.