Rus tur operatörlerinin borcu eriyor 

Rus tur operatörlerinin borcu eriyor 
Rus tur operatörlerinin koronavirüs döneminde iptal edilen seyahatler nedeniyle turistlere olan borcunun azaldığı belirtiliyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, ülkedeki seyahat acentelerinin koronavirüs nedeniyle iptal edilen seyahatler için turistlere olan borcunun 100 milyon rublenin altına düştüğünü bildirdi.

GazetemRu’nun TASS haber ajansından aktardığı habere göre Lomidze, iyi performans sergileyen tur operatörlerinin geçmişteki borçlarından giderek kurtulduğunu vurgularken, “Neredeyse hiçbir şey kalmadı. Pandemiden bu yana borçları halen var olan 10 kadar tur operatörümüz var. Bu borçlarını ödemeye devam ediyorlar. Tahminlerimize göre borç 100 milyon rublenin altında “ifadelerini kullandı.

Lomidze, Kasım 2022’de tur operatörlerinin 2020-2022 dönemine ait borçlarının yaklaşık 2-3 milyar rubleye düşürüldüğünü belirtmiş, daha önce tur operatörlerinin toplam borcunun 45 milyar rubleyi aştığını hatırlatmıştı.

Mishustin’den tur operatörlerine müjde

Rusya Başbakanı Mihail Mishustin, yakın zamanda Devlet Duması’nda düzenlenen toplantıda, ülkedeki tur operatörlerini katma değer vergisinden (KDV) muaf tutan mevzuat değişikliklerinin çok yakın gelecekte hazır olacağını duyurdu.

Milletvekilleriyle gerçekleştirilen toplantıda, konaklama sektörünün KDV’den muaf tutulduğunu hatırlatan Mishustin, “Oteller zaten vergiden muaf tutulmuştu. Şimdi de tur operatörlerini KDV’den muaf tutan yasa tasarısı hazırlanıyor. Burada bir boşluk olduğunu ve destek çıkmamız gerektiğini anlıyoruz. Yakın gelecekte tasarıyı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mart ayında imzaladığı kararnameyle ülkedeki tur operatörlerini yurt içi tur satışları için katma değer vergisi (KDV) ödemekten muaf tutan yasal değişikliklerin yapılması talimatı vermişti.

Kremlin resmi internet sayfasında yer alan talimatta, yurt içi tur paketi satışlarında KDV muafiyetinin geriye dönük olarak 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacağı belirtilirken, 30 Haziran 2027’ye kadar süreceği vurgulandı


Bu Haber 21.08.2023 - 09:26:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.