Rus tur operatörlerinden PCR testi çözümü

Rus tur operatörlerinden PCR testi çözümü
Rusya'da faaliyet gösteren tur operatörleri, yolcularına PCR test hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Yurt dışından dönen yolculardan PCR testi isteyen Rusya'da tur operatörleri kendi PCR testlerini yapmaya hazırlanıyor. Yakın zamanda, yurt dışına gidecek veya Rusya'ya dönecek yolcular PCR testi için tur operatörlerine başvurabilecek.

Zorunluluk çözüm bulmaya itti

Türkiye'ye yanlarında PCR testi olmadan giren Rusya vatandaşları, Birleşik Arap Emirlikleri, Maldivler ve diğer ülkelere giderken ya da Rusya'ya dönerken yanlarında negatif PCR testi bulundurmaları gerekiyor. Bu zorunluluk tur operatörlerini çözüm geliştirmeye itti.

PCR testinde tur operatörleri iki şekilde rol alıyor

Rusya'da bu konuyla ilgili iki seçenek olduğu belirtiliyor. Birincisinde tur operatörü laboratuvarlarla görüşerek 'özel fiyat' alacak. Satış sırasında 'ek hizmet' olarak konumlandırılacak olan PCR testinin ücreti acente satışı sırasında yolcudan tahsil edilecek.  TUI Rusya ve Space Travel  bu yolu izleyecek.

İkinci seçenekte ise, laboratuvarın yapacağı test tur operatörünün hizmeti olarak konumlanmayacak. Coral Travel'ın yaptığı gibi bu hizmet yolcular için karlı bir seçenek olacak. Buna göre, anlaşmalı laboratuvarlarda test yaptıran yolcular, Coral Travel'dan özel bir indirim alacak. Bu seçenekte iletişim sadece laboratuvar ile yolcu arasında gerçekleşecek.

Intourist de başlatacak

Yakın gelecekte Intourist'in de PCR test hizmetini hayata geçireceği belirtildi. Intourist Genel Müdürü Sergei Tolchin, ''Misafirlerimiz geniş bir coğrafyaya yayılmış durumda. Bu nedenle sadece başkentte değil, ülkenin dört bir yanında yolcularımzıa bu hizmeti verecek bir partnerle anlaşacağız'' diyor.

Rusya'da bu hizmeti hayata geçiren ilk şirket TUI Rusya oldu. Şirketin yolcuları, BAE ve Maldivler seyahatlerinde nerede nasıl test yaptıracaklarını araştırmak zorunda kalmadı.

TUI Rusya’da hizmetin bedeli 1800 ruble

TUI Rusya şu anda yurt dışına gidişte hem de ülkeye dönüşte PCR test hizmeti sunmaya başladı. Buna, test raporlarının gosuslugi.ru sitesine yüklenmesi de dahil. Şirket, bu hizmetin bedeli olarak yolculardan 1800 (179 TL) ruble alıyor. Bireylerin kendi başlarına test yaptırmaları durumunda ise bu bedelin 2200 rubleye çıktığı belirtiliyor.

Space Travel ise müşterilerine Moskova ve civarında 50 laboratuvarda test yapma imkanı sunuyor. Bu hizmeti ülkenin diğer bölgelerine de yaymayı planlayan şirket, 45 rubleye de maske ve eldiven seti satacak.

Coral müşterilerine özel indirim

Coral Travel ise müşterilerine şu anda PCR testini bir 'hizmet' sunmuyor. Ancak müşterilerini indirimli fiyata (1400 ruble) test yapan birkaç laboratuvara yönlendiriyor. Sonuçlar ise bir günde veriliyor.



Bu Haber 07.10.2020 - 09:15:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.