Rus tur operatörlerinden hükümete açık mektup

Rus tur operatörlerinden hükümete açık mektup
Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) hükümete yazdığı açık mektupta, tur operatörlerinin yükümlülüklerinin ertelenmesini talep etti.


TurizmGüncel – Dış Haberler

ATOR tarafından Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’e gönderilen mektupta, tur operatörlerinin Rus tatilciye olan yükümlülüklerinin Ruslara kapalı olan destinasyonlar için ertelenmesi istendi.

10 milyar ruble borç var

Tur operatörlerinin kapalı olan destinasyonlara operasyon yapma şansının olmadığını, şu anda sadece birkaç destinasyona kısıtlamasız operasyon yapılabildiğini belirten tur operatörleri, alternatif sunulamayan veya parasını geri alamayan 200 bin kişi bulunduğuna dikkat çekildi. Mektupta, Tur operatörlerinin tüketicilere olan zorunlu borçlarının toplamı 10 milyar ruble (135 milyon dolar TG)." denildi.

Dava seli yaşanır, seyahat acenteleri çöker”

Sektörde zorla kazanılan istikrarın tur operatörlerinin yükümlülüklerinin ertelendiği tarih olan 31 Aralık'tan sonra bozulabileceği ve ciddi bir dava selinin ortaya çıkabileceği uyarısı yapıldı. Böyle bir durumda tüm seyahat acentelerinin çökeceği uyarısı yapılan mektupta, bunun Rusya turizm sektörünü pandemiden daha sert vuracağı kaydedildi.

Tur operatörlerinin kapalı destinasyonlar için sorumluluklarının ertelenmesi durumunda tur operatörlerinin kalan turistlerle kademeli olarak hesaplaşacağını kaydeden ATOR, diğer seçeneklerin ise uygun krediler, kredi faizlerinde sübvansiyon ve devlet bütçesinden fon aktarmak olduğuna vurgu yaptı.



Bu Haber 07.12.2021 - 08:33:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.