Rus tur operatörleri uçuş programını değiştiriyor

Rus tur operatörleri uçuş programını değiştiriyor

Avrupa, ABD ve Kanada hava sahasının Rusya'ya kapatılması nedeniyle uçuş programlarını değiştirmeye başladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

AB ülkeleri ABD ve Kanada'nın hava sahasını kapatması ve uçak Rus şirketlerin uçak kiralamasına getirilen yaptırımlar nedeniyle birçok ülkeye operasyon yapamaz hale gelen Rus tur operatörleri, programlarını baştan aşağıya değiştiriyor.

Şu anda Rus hava yolu şirketleri için en büyük sorunu uçak kiralama alanında yaşadığı, bu nedenle Rus hava yollarının uçağı kiraya veren leasing şirketinin geri çağıramayacağı şekilde kiralama yaparak Rus turiste açık olan destinasyonlara mümkün olan en az kayıpla operasyon yapmak istediği belirtiliyor.

Uçuş programının yeniden yapılandırılması kapsamında yapılan Türkiye uçuş iptallerinin nedeninin uçuşların yeniden planlanması olduğu bildirildi. Örneğin PEGAS, "Partner hava yollarının uçuş programlarındaki değişikliğe göre sistemimizi ayarlıyoruz. Erişilebilir ve açık destinasyonları programımıza ekliyoruz. Örneğin Antalya uçuş programını sisteme geri yükledik. Yavaş yavaş diğer destinasyonları da yükleyeceğiz." açıklamasını yaptı.

TUI Rusya da, partner hava yolu Ural Hava Yollarının Türkiye charter programını 3-25 Nisan arasında iptal etmesi nedeniyle, 2 Mart itibariyle Türkiye uçuş programının değiştiğini duyurdu. Şirket, daha önce yapılan rezervasyonlar için ivedilikle alternatif seçenekler sunulacağını açıkladı.

Rossiya hava Yollarının partneri Biblio Globus ise Mart ayı uçuş programını tamamen iptal etti. Diğer piyasa oyuncuları için ise Türkiye açık destinasyonlara dönük programda küçük değişiklikler yapıldı.

Intourist ise, Türkiye ve Mısır operasyonlarında herhangi bir iptal olmadığını bildirdi.



Bu Haber 03.03.2022 - 07:57:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.