Rus siyaset bilimciden 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısı

Rus siyaset bilimciden 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısı
Rus siyaset bilimci Ildus Yarulin, Erdoğan'ın 'Kırım'ın Rusya tarafından ilhakını tanımadık, tanımıyoruz' şeklindeki açıklamasının ardından Ruslara Türkiye'ye gitmeme çağrısı yaptı. Seyahat acenteleri ise, çağrının insanlar üzerinde bir etkisinin olmayacağı görüşünde.

TurizmGüncel - Dış Haberler

‘’Ruslar Türkiye’de düşmanca davranışlarla karşılaşacak’’

Rus siyaset bilimci Ildus Yarulin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ile yaptığı basın toplantısı sırasında 'Kırım'ın ilhakını tanımadık, tanımıyoruz' şeklinde açıklama yapması sonrasının ardından Ruslara Türkiye'ye gitmemeleri çağrısında bulundu.

Ildus Yarulin, Rusya ile Türkiye arasında çatışmanın tırmanması durumunda Rus turistlerin Türkiye'de düşmanca davranışlarla karşılaşabileceğini ileri sürdü.

Ildus Yarulin'in açıklamasının Rus halkının seyahat tercihini etkileyip etkilemeyeceği konusunda açıklama yapan Rus turizmciler, söz konusu demecin Rus turistleri Türkiye'ye gitmekten alıkoymayacağı görüşünde.

‘’Kırım’ı tanıyan ülke var da ben mi bilmiyorum’’

TBS Group'un sahibi Rashad Mammadov, açıklamaları bir siyaset bilimcinin PR çalışması olarak gördüklerini söyledi. Mammadov, ''Kırım'ı tanıyan başka ülkeler var da ben mi bilmiyorum. Bunlar politik konular ve politik konular normal insanların hayatını neden etkilesin.'' dedi.

‘’Su aygırının derisindeki bezelye gibi’’

Pink Elephant'ın genel müdürü Alexan Mkrtchyan ise, ''Öncelikle bu kişi az tanınan bir siyaset bilimci. Daha düne kadar Ruslar böyle birinin varlığından dahi haberdar değildi. Kimsenin onun sözlerine kulak asacağını sanmıyorum. Erdoğan 6 yıldır Kırım'ı tanımadıklarını söylüyor. Önce Poroshenko zamanında söyledi, şimdi Zelensky... Bu tip açıklamalar aslında su aygırının derisindeki bezelye gibidir (önemsizdir).'' ifadelerini kullandı.

Bir sürü insan tatilini satın aldı

Açıklamanın Rusların Türkiye tercihini etkilemeyeceğini kaydeden Alexan Mkrtchyan, ''Karadeniz şimdiden soğuyor ve Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde kasım ortasında bile yüzebilirsiniz. Özellikle gidilecek başka ülke yokken. Bir sürü insan tatillerini satın aldı ve diğerleri de plan yapıyor. Satış dinamiklerinde düşüş yok.'' açıklamasında bulundu.



Bu Haber 19.10.2020 - 09:19:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.