Rus sigorta şirketinden Türkiye'yle ilgili olumsuz rapor

Rus sigorta şirketinden Türkiye'yle ilgili olumsuz rapor

Rus sigorta şirketi Renaissance, Türkiye'yi Rus turistin sağlığı açısından en tehlikeli iki ülkeden biri olarak gösterdi.


Rus sigorta şirketi Renaissance tarafından hazırlanan raporda, Türkiye ile Bulgaristan Rus turistin sağlığı açısından en tehlikeli ülkeler olarak gösterildi.

TürkRus'ta yer alan detaya göre, Türkiye ile Bulgaristan'a giden her 100 turistten 8'inin tıbbi yardıma başvurduğu ileri sürüldü.

Sigorta şirketinin açıladığı verilerin sağlıklı olup olmadığı konusunda soru işaretleri bulunduğu belirtilen haberde, ''Türkiye'ye geçen yıl giden Rusya vatandaşı turistlerin sayısı 6 milyona yakın. Raporun verilerine bakılırsa, bu durumda geçen yıl 480 bin civarında turistin 'tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğu' sonucu çıkıyor.'' ifadelerine ye verildi.

Renaissance Sigorta'nın, son dört yılda sağlık sigortasını kullanmak zorunda kalan 19 bin turistin verilerini değerlendirerek böyle bir genelleme yaptığı kaydedildi.

102 ülkeye giden Rus turistlerin verileri analiz edilirken, Bulgaristan ve Türkiye'nin ardından, Yunanistan'da hastalanma ihtimalinin yüzde 5 olduğu belirtildi. Bu oranlar Tayland için yüzde 4, Kıbrıs ve İspanya için yüzde 3, BAE için yüzde 2 olarak hesaplandı.

Raporun sonuçlarının "ciddiye alınıp alınmaması" açısından, "en güvenli ülkeler" olarak Romanya ve Sırbistan'ın gösterilmesi önemli bir "eksi" kriter olarak öne çıkıyor.

Raporun bu haliyle Rus medyasında geniş yer alması ise bir başka tartışma konusu.



Bu Haber 04.04.2019 - 11:58:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.