Rus operatörler yüzde 4, Bakan Ersoy yüzde 15 diyor

Rus operatörler yüzde 4, Bakan Ersoy yüzde 15 diyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya’daki erken rezervasyonlarda yüzde 15 arış olduğunu söyledi.

TurizmGüncel

Rusyada 2019 sezonuna dönük Türkiye rezervasyonlarının seyriyle ilgili Bakan Ersoy’dan ve Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörlerinden farklı açıklamalar geldi.

BAKAN ERSOY: RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE DÖNÜK EB’LER YÜZDE 15 ARTTI

Antalya’da turizmcilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya’dan Türkiye’ye dönük erken rezervasyon satışlarında yüzde 15 artış olduğunu söyledi. Turizmcilerle yaptığı toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Ersoy, "Özellikle ITB Berlin'de, Almanya pazarı erken rezervasyonda küçülmüş. Pazarın geneline baktığınız zaman eksi 2 gibi, yüzde 2 gibi bir gerileme vardı. Ama Türkiye diye baktığınız zaman yüzde 58 artıdaydı. Bu çok sevindirici bir şey Türkiye açısından. Bize rakip olan pazarlardan ciddi potansiyeli tekrar geri almaya başlamışız hızlı şekilde. Rusya istikrarlı bir şekilde büyüyordu, geriye gitmemişti. Ama sevindirici olan büyümeye devam ediyor olması. Rusya'da kısmi ekonomik sorunlar olmasına, Rusya'nın genel pazarında büyüme beklenmemesine rağmen Türkiye'ye olan pazarda yüzde 15 civarında erken rezervasyonlarda artış var. Sevindirici bir olay. Türkiye umduğunu bulacak gibi gözüküyor." dedi.

RUS OPRTÖRLER: ARTIŞ ORANI YÜZDE 3-4

Ersoy Rusya pazarında yüzde 15 rezervasyon artışı olduğunu söylerken, Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörleri farklı rakamlar veriyor. 2018 yılındaki aşırı koltuk arzı nedeniyle ciddi zorluklar yaşayan ve 2019 planlamasını yaparken temkinli davranan tur operatörleri, MITT Moskova Fuarında TurizmGüncel’e yaptıkları açıklamada 2019 sezonuna dönük erken rezervasyon satışlarında yüzde 3-4 bandında bir artış olduğunu belirtiyor. 2019 yılında Rusya pazarında ciddi bir büyüme beklemediğini ifade eden tur operatörleri, 2019’un ya geçen yılki seviyede ya da yüzde 2-3 artışla kapanacağını belirtiyor.



Bu Haber 15.03.2019 - 13:23:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.