Rus milyarder Vladislav Doronin lüks otel markasını Türkiye'ye getirecek 

Rus milyarder Vladislav Doronin lüks otel markasını Türkiye'ye getirecek 
Rus milyarder Vladislav Doronin’in, Janu isimli lüks otel markasıyla Türkiye'nin de dahil olduğu 11 ülkede oteller açacağı ifade edildi.

2014 yılında 358 milyon dolara İsviçre merkezli Aman Resort’ü satın alarak konaklama sektörüne giren Rus milyarder Vladislav Doronin’in Janu (Ruh) adını verdiği lüks otel markasıyla 4 yıl içinde 11 ülkede oteller açacağı ifa edildi. 

Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in aktardığına göre, markanın 2026 yılında Türkiye’ye de girmesi bekleniyor. Aman Resort, 2011 yılında Türkiye pazarına Bodrum’daki Amanruya isimli tesisle girmişti.

20 ülkede 34 oteli var

1988 yılında Endonezyalı iş adamı Adrian Zecha tarafından kurulan Aman Resort, 2014 yılında ünlü Rus iş adamı Vladislav Doronin tarafından 358 milyon dolara satın alınarak küresel bir marka haline getirildi. Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarında kurduğu ultra lüks otelleriyle tanınan Aman Resort’un 20 ülkede 34 oteli bulunuyor. Bu otellerin önemli bir kısmı Çin, Japonya, ABD, Fransa, İtalya, İngiltere gibi dünya ekonomisini yöneten ülkelerde yer alıyor.

Bir dönem İstanbul’da da otel açmak için çalışma başlatan Aman Resort’un aslında bir başka markası daha bulunuyor. O markanın adı ise Janu. Doronin’in 2020 yılında kurduğu Janu, Sanskrit dilinde “Ruh” anlamına geliyor. Aman Resort, içinde rezidans ve yaşam alanı da bulunan, bu konseptin ilk zincirini ise bu yılın ortasında Japonya’da açtı. Janu Tokkyo adıyla hizmete giren bu zincirin yeni halkaları da Maldivler, Karadağ ve Suudi Arabistan’da açılacak.

Avrupa’da hedef ülkeler Portekiz ve Türkiye

Janu’nun 4 yıllık büyüme planında 11 yeni otelin bulunacak. Turks and Caicos’tan Dubai’ye kadar açılacak 11 otel ve rezidans arasında Türkiye de bulunuyor. Asya’da 2026 yılında Tayland’ı, 2027 yılında Güney Kore’yi hizmete alacak olan Janu, Avrupa’da ise Portekiz ve Türkiye’yi hedefliyor.

2026 yılında Türkiye’ye girecek olan marka, ardından 2027 yılında Portekiz’deki tesisini hizmete alacak. Diğer 3 otel ise Suudi Arabistan ve Dubai’de planlanıyor. Peki Janu’nun finansmanı nasıl sağlanacak? Burada da Ortadoğu’dan sağlanan fonların büyük bir rolü var. Geçen hafta Aman Resort, Janu için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kraliyet ailesi ve onların yatırım kuruluşlarından 360 milyon dolar fon alacağını duyurdu.

Bu yatırımcılar arasında Abu Dhabi Varlık Fonu Mubadala Investment gibi dev şirketler de var. Daha önce de Aman Resort, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) ve Londra merkezli özel gayrimenkul yatırım şirketi Cain International’dan 900 milyon dolar fon almıştı. Açılacak olan Diriyah Gate ve AlUla projelerinin Suudi Arabistan’da olması, Al Saud ailesinin turizme olan ilgisinin de bir göstergesi.


Bu Haber 21.09.2023 - 09:58:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.