Rus hava yolu Aeroflot'a yaptırım darbesi

Rus hava yolu Aeroflot'a yaptırım darbesi

Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon sonrası sivil havacılık alanında ağır yaptırımlara maruz kalan Rusya’da yedek parça sıkıntısı nedeniyle birçok uçağın atıl durumda kaldığı belirtiliyor.


Yaptırımlar nedeniyle zor günler geçiren Rusya'nın en büyük hava yolu şirketi Aeroflot’un uçaklarının dörtte birinden fazlasının atıl durumda olduğu ve uçuş yapamadığı belirtildi.

Rus medyasında sivil havacılık kaynaklarına dayandırılan haberde, yaptırımların başlangıcından bu yana Aeroflot’un yaklaşık 50 uçağının kullanılamaz hale geldiği aktarıldı.

Üç uçağına el konulan şirketin, 25 uçağının ise parçalarının çıkartıldığı ve Rusya’ya mal satmayı reddeden üreticilerin yedek parçalarının yerine başka uçaklara takıldığı belirtiliyor.

Aeroflot’un 18 uçağının ise teknik nedenlerden dolayı atıl duruma düştüğü, çok uzun süreli onarımdan geçmelerinin gerektiği kaydedildi.

TürkRus’ta yer alan habere göre, uçakların fren malzemelerini de tükenmek üzere olduğu, şirket yönetiminin pilotlardan frenleri “ekonomik” kullanmalarını, uzun pistlerde ise mümkün olduğunca fren kullanmamalarını istediği bilgisi verildi.

Rusya’nın bu konuda İran’dan yardım umduğu, ancak bu ülkede daha eskli model uçakların kullanılması nedeniyle Tahran’nın beklenen desteği sağlayamadığı belirtildi.



Bu Haber 21.11.2022 - 08:39:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.