Rus gazete her şey dahil otellerin yeni icadını yazdı

Rus gazete her şey dahil otellerin yeni icadını yazdı
Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant, Türkiye'de faaliyet gösteren bazı her şey dahil otellerin paketin kapsamını genişleterek restoran ve kafeleri de pakete dahil etmeye bşladığını yazdı.


''Türk otelleri her şey dahil sistemi genişletiyor'' diyen Kommersant, sadece otellerde değil, yakınlarındaki kafe ve restoranlarda da ücretsiz yemek yenebileceğini yazdı.

Türkiye'nin bu şekilde turistleri otel dışına çıkarmayı ve turistlerin harcamasını attırmayı planladığını ileri süren gazete, uygulamanın şimdilik Kemer'de birkaç otelde başladığını belirtti. Haberde, ''Akşam yemeğinden sonra şehir merkezinde dolaşan turistlerin dükkanların önünden geçerken hiçbir şey almamalarının mümkün olmadığı mantığıyla hareket ediliyor.'' denildi.

'MALİYETLER YÜKSELECEKTİR'

Kommersant'a konuşan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin Türk makamlarının daha önce de defalarca turistleri fazla para harcamaya teşvik etmeye çalıştığını ve yeni uygulamanın tur fiyatlarına yansımasına rağmen yine de etkili olacağını düşündüğünü söyledi: Gorin, "Ortalama seyahat maliyetini arttırma gibi bir amaç var. Yıllardır süren klasik ‘her şey dahil' sistemiyle bunu yapmak elbette çok zor. Bazı oteller ek ücret karşılığında otel bünyesindeki farklı restoranlar öneriyorlar. Yeni uygulamayla komşu altyapıya yüklenilmesi durumu var. Seyahatleri sırasında değişiklik isteyen bazı turistler bu yeni uygulamadan yararlanmak isteyeceklerdir. Ancak anlaşılması gereken nokta şu ki, ek seçenek sunulduğu için maliyet yükselecektir.'' açıklamasında bulundu.

'EK ÖDEME YAPACAK ÇOK TURİST OLMAZ'

Rusya Tur Acenteleri Birliği Başkanı Natalya Osipova, Kommersant Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Türkiye'yi daha çok bütçeleri sınırlı olan turistlerin tercih ettiğini, bu yıl Türkiye'ye olan tur fiyatlarının yükseleceğini ve bu yüzden genişletilmiş her şey dahil sistemine ek ödeme yapacak pek fazla turist olmayacağını söyledi:

"İnsanlar ‘her şey dahil' sistemine gidiyor, bu yüzden farklı restoranları tercih etme durumu ortadan kalkıyor. Üstelik, önümüzdeki yaz ayları için tur fiyatlarının yüzde 15 artacağından bahsediliyor. Bunun böyle olacağını biliyoruz. Döviz kuruna bağlı olarak yakıt fiyatları da yükseldi. Bu uygulama, örneğin ‘kahvaltı-akşam yemeği' sistemiyle pahalı otelleri tercih eden ve farklı restoranlara giden turistlerin ilgisini çekebilir. Kemer otelleri şehir otelleri olarak kabul ediliyor. Restoranlar da Kemer'in kent merkezinde bulunuyor. Oteller kıyı boyunca yayılmış durumda."



Bu Haber 09.02.2019 - 10:11:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.