Rus basını: Her iki rezervasyondan biri Türkiye’ye

Rus basını: Her iki rezervasyondan biri Türkiye’ye
Rusya'da Türkiye rezervasyonlarına yoğun ilgili olduğu belirtiliyor. Gazetelerin haberlerine göre ülkede yapılan her 100 rezervasyonun 52'si Türkiye.


Rusya ile Türkiye arasında 1 Ağustos'ta tarifeli, 10 Ağustos'ta da charter uçuşlarının başlayacak olması sektörü hareketlendirdi.

TürkRus'un Rusya'un Rus basınından aktardığı haberlere göre, Türkiye tur satışlarının Rusya içi rezervasyonları geride bıraktı.

Rezervasyonların yüzde 52'si Türkiye

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant'a konuşan Level.Travel yetkilileri yaptıkları rezervasyonların yüzde 52'sinin Türkiye'ye olduğunu söyledi. Firmanın paylaştığı bilgilere göre, ortalama rezervasyon bedeli 131 bin ruble (12 bin 500 TL).

Bir diğer tur rezervasyon şirketi Travelata.ru yetkilileri de sattıkları turların yüzde 83'ünün Türkiye istikametinde olduğunu bildiriyor.

Gazete 1 Ağustostan itibaren İstanbul uçuşlarının başlayacağını, ancak Antalya dahil tatil beldelerine tarifeli ve charterlar ile direkt uçuşlar için 10 Ağustosu beklemek gerektiğini aktardı.

''İç piyasa şimdilik olumsuz etkilenmedi''

Öte yandan bazı sektör uzmanları, Türkiye'nin kapılarını yeniden Rus turistlere açmasının iç piyasayı şimdilik olumsuz etkilemediği iddiasında. Zira uzmanlara göre, Rus turistler Türkiye dönüşü koronavirüs testi yaptırmak zorunda. Bu da pek çok tatilciyi ülke içinde tatil yapma planına bağlı kalmaya itiyor. Diğer yandan M. Komsomolets gazetesi iç destinasyonlarda talebin düşmeye başladığını yazdı.

Moskova- İstanbul bilet fiyatları uçtu

Bu arada İzvestiya’nın haberinde Rusya’nın Türkiye ile uçuşları yeniden başlatması kararının ardından Antalya’nın Ruslar arasında en popüler güzergâh haline geldiği, geçen yıla kıyasla Moskova’dan kente olan biletlerin yüzde 42, İstanbul’a biletlerin yüzde 30 pahalandığı belirtildi.

Bilet servisi Tutu.ru’dan İzvestiya’ya yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile uçuşların yeniden başlayacağına dair kararla birlikte, Moskova-Antalya güzergâhı Rus turistler için tüm yurtdışı uçuşları arasında en popüleri oldu.

Antalya uçuşları yurtdışına uçuşların yüzde 12’sini oluşturuyor. Diğer yandan Türkiye’ye yönelik taleplerin sayısı da, uçuşların başlatılacağının duyurulduğu hafta olan 20-26 Temmuz tarihleri arasında, 13-19 Temmuz’a kıyasla 5 kat arttı.

Moskova-Antalya biletlerinin fiyatı da yükseldi

Moskova kalkışlı biletlerin fiyatında geçen yıla göre, Antalya’ya yüzde 42, İstanbul’a yüzde 30 artış gözlendi. St. Petersburg kalkışlı uçuşlar için ortalama bilet fiyatı da Antalya’ya yüzde 61 arttı, İstanbul’a ise yüzde 13 düştü.

Rusya içindeki popüler tatil beldelerine bilet fiyatlarında da geçen yıla kıyasla düşüş oldu. Ortalama bilet fiyatı Moskova’dan Simferepol’e yüzde 15, Soçi’ye yüzde 19 azaldı.

Sputnik'in aktardığına göre, Türkiye ile uçuşların yeniden başlatılacağı haberi de Simferepol, Soçi ve Kaliningrad’a bilet fiyatlarını yüzde 10 düşürdü.

Ayrıca turistlerin uzun vadeli planlar yapmadığı, Türkiye biletlerinin çoğunun ağustos için olduğu, eylül için bilet satın alanların oranının sadece yüzde 5 olduğu kaydedildi.

Rusya 27 Mart’ta koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşları durmuştu.

Moskova, 1 Ağustos’ta Ankara ve İstanbul’a, 10 Ağustos’ta Antalya, Bodrum ve Dalaman’a uçuşların yeniden başlayacağını duyurdu. Uluslararası uçuşlar başkent Moskova, Moskova bölgesi, St. Petersburg ve Rostov-na-Donu üzerinden yapılacak.



Bu Haber 29.07.2020 - 10:08:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.