Rus acentelerden Başbakan'a mektup

Rus acentelerden Başbakan'a mektup
Rus seyahat acenteleri, Rusya Federasyonu Başbakan'ı Mihail Mişustin'e bir mektup göndererek, Mısır'ın acilen ticari turlara açılmasını talep etti.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Koronavirüs nedeniyle Çin ve diğer Güney Asya ülkelerine dönük satışların durma noktasına geldiği Rusya'da acenteler, Başbakan Mihail Mişustin'e bir mektup göndererek Mısır'ın acilen ticari turlara açılmasını talep etti.

''Kırım, Krasnodar ve Türkiye herkesi tatmin etmiyor''

Şubat ayı başından bu yana Güney Asya'ya, şubat sonundan bu yana da Avrupa'ya satışların durma noktasına geldiğine dikkat çeken Rus Syahat Acenteleri İttifakı (ATA), Kırım, Krasnodar ve Türkiye'nin ise herkesi tatmin etmek için yetersiz olduğunu belirtti.

''Acilen açmayı düşünmelisiniz''

Gelirlerin bu kadar düştüğü bir ortamda Rus seyahat acentelerinin çalışmaya devam etmesinin zor olduğunu belirtilen mektupta, bu nedenle hükümetin acil olarak Mısır'ı Rus turistlere açmayı düşünmesi gerektiği ifade edildi.

''İlgili bakanlıklar eylem planı hazırlasın''

Acentelerin Başbakan Mişustin'e gönderdiği mektupta, ''Mısır Arap Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında hava trafiğinin normale döndürülmesi için ilgili bakanlıklara bir eylem planı hazırlamaları doğrultusunda talimat vermenizi istiyoruz.'' ifadeleri kullanıldı.

Mısır'ın özellikle kış döneminde Rus turistler arasında son derece popüler olduğu belirtilen mektupta, bu ülkedeki fiyatların düşük olduğuna da dikkat çekildi.




Bu Haber 02.03.2020 - 13:04:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.