RTK-FTI veri paylaşımı skandalı sonrası sektörden büyük güven kaybı

RTK-FTI veri paylaşımı skandalı sonrası sektörden büyük güven kaybı

RTK ve FTI arasındaki veri paylaşımı skandalı sonrası sektörden büyük tepki gelirken, RTK’ya olan güven azalıyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Almanya'nın en büyük acente ağı RTK'nin, 3 bin kadar seyahat acentesinin diğer tur operatörlerine ait satış verilerini, kampanyalarını ve komisyon oranlarını yıllarca tur operatörü FTI'a aktardığı ortaya çıkmıştı.

RTK’ye olan güven azaldı

FTI, RTK'den aldığı detaylı satış verileri sayesinde, satış aktivitelerini tur operatörlerinden bağımsız sürdürmek isteyen acentelere daha fazla komisyon sağlamak gibi bazı avantajlar teklif ediyordu.

İlk olarak Alman iş gazetesi Handelsblatt tarafından ortaya çıkarılan veri paylaşımı skandalı, son haftalarda Alman seyahat endüstrisinin en önemli gündemi haline geldi. Endüstriyi şoka uğratan skandal, RTK'e olan güvenin düşmesine sebep olurken RTK'ye karşı da yasal soruşturmalar başlatıldı.

RTK acente ağının satış hacmi 3,5 milyar euro

RTK, Alman seyahat endüstrisinin açık ara en büyük acente ağı. RTK'in ağında toplam 4 bin 200 seyahat acentesi bulunuyor ve ağındaki acentelerin toplam satış hacmi 3.5 milyar euro.  RTK, TUI ile birlikte 400 seyahat acentesine ev sahipliği yapan TUI Travel Star'ı, Scahuinsland-Reisen ile birlikte ise 620 seyahat acentesine ev sahipliği yapan Alpha Reisebüropartner'i ortaklaşa yönetiyordu.

RTK ve FTI arasındaki yakınlık

RTK ve FTI arasındaki bazı yakınlıklar ise dikkat çekiyor. Örnek olarak Mısırlı Sawiris ailesi, iki şirkette de çok büyük hisseye sahip. Aile, RTK'de yüzde 74.9'luk ve FTI'da yüzde 75.1'lik hisse bulunduruyor. Yakınlıklar sadece bununla da bitmiyor. Meine Raiffeisenbank bankası, RTK'in yüzde 25'lik hissesine sahip ve bankanın yönetim kurulu başkanı aynı zamanda RTK'in denetleme kurulunun başındaki isim.

Neler paylaşıldı?

RTK, ağında bulunan acenteler, operatörler, destinasyonlar, oteller gibi alanlarda detaylandırdığı satış verilerini 8 yıl boyunca FTI ile paylaştı.

Excel'de depolanan veriler, her bir acentenin FTI rezervasyon satışından ne kadar gelir elde ettiğini ve TUI, Schauinsland Reisen gibi FTI'a rakip tur operatörlerinin rezervasyon satışından ne kadar gelir elde ettiğini gösteriyor.

Veriler nasıl aktarıldı?

Başlarda mail aracılığıyla aktarılan veriler, daha sonraları ise FTB Server ve bazı bulut sistemler kullanılarak aktarıldı. Veriler, aylık, haftalık ve hatta günlük olarak paylaşılıyordu.

Veriler sadece RTK'in ağında bulunan acenteleri değil, aynı zamanda ortak girişimler olan TUI Travel Star ve Reisebüropartner'in ağındaki acenteleri de içeriyordu.

FTI acentelere neler teklif etti?

Excel tablolarından bir tanesi, acentelerin FTI'a yönelmesi durumunda elde edecekleri potansiyel geliri gösteriyordu.

FTI'a yönelen acentelere sunulan ayrıcalıklar arasında; yüzde 3'lük ek satış komisyonu, yüzde 10 veya 11'lik temel komisyon, öncelikli yardım hattı müşteri hizmetleri, aile gezileri, yol gösterileri ve diğer etkinlikler için ayrıcalıklı muamele yer alıyor.

RTK eş başkanı Lars Helmreich ve ekibi, skandalın merkezinde yer alıyor. Helmreich, RTK'deki ve TUI Travel Star'daki mevkilerini bir sonraki duyuruya kadar bıraktı.

Handelsblatt makalesinden sonra RTK, hukuk bürosu CMS tarafından konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturmaya tabi tutuldu. Yayınlanan bulgularda, 2015-2023 yılları arasında FTI ile veri paylaşıldığı doğrulandı. Ancak CMS herhangi bir rekabet veya ceza hukuku ihlalinin bulunmadığını söyledi.

"Sınırını aştı"

Lars Helmreich ile RTK genel müdürlük pozisyonunu paylaşan Thomas Bösl konuyla ilgili “Ben ve Helmreich, genel müdürler olarak konunun hassaslığının farkındayız. Ortaya çıkan bulgular, RTK olarak bizim verileri düzgünce koruyamadığımızı gösterdi. Genel müdürler olarak bundan yüksek üzüntü ve pişmanlık duyuyoruz. RTK'in asıl amacı, FTI ile işbirliğine girerek ağımızda bulunan acentelere ek komisyon imkanı sağlamaktı. Ancak ne yazık ki seyahat acentelerinin çıkarları doğrultusunda kurulmuş iyi niyetli bir işbirliği kendi canına kıydı ve sınırını aştı.” açıklamasını yaptı.

FTI pişman

Olayın ortaya çıkmasından sonra büyük ölçüde sessiz kalan FTI, sessizliğini bozarak RTK verilerinin kullanımına son verdiklerini ve bu tarz olayların bir daha yaşanmayacağına dair kısa bir açıklama yayınladı. RTK ve seyahat acenteleri arasındaki sözleşme koşulları hakkında herhangi bir bilgilerinin olmadığını söyleyen şirket, "Bu durum satış ortaklarımız arasında bir rahatsızlığa sebebiyet verdiyse özür dileriz." ifadelerini kullandı.

TUI ve Schauinsland olaya avukatlarını dahil etti

Diğer avukatlar tarafından da soruşturmalar sürüyor. Şu anda vaka ile Pricewaterhouse Coopers ilgileniyor. TUI, potansiyel kanun ihlallerine bakması için bir hukuk bürosuyla anlaştı. Schauinsland-Reisen de olayla ilgili yasal tavsiyeler alıyor.

TUI Travel Star da iddialarla ilgili soruşturma talep etti. TUI Travel Star Genel Müdürü Klaus Wilmsmeier konuyla ilgili “RTK'in ortağı olarak biz, iddiaların aydınlatılmasını ve iddialarla ilgili soruşturmaların işlem görmesini bekliyoruz. Bunu RTK yönetimine açıkça söyledik. Eğer herhangi bir görevi kötüye kullanma açığa çıkarsa, bunun bir daha asla tekrarlanmaması sağlanmalı.” şeklinde konuştu.

"Acı bir şekilde hüsrana uğradık"

Schauinslans-Reisen Satış Müdürü Detlef Schroer, kendilerine CMS raporuna erişim izni verilmediği belirtti ve “Pek çok soru sorduk ancak çok azının yanıtını alabildik.” açıklamasını yaptı. RTK'in verileri düzgünce koruyamadığına dair yaptığı açıklamayı eleştiren Schroer, “Bu önemsizleştirme tamamen yanlış, acı bir şekilde hüsrana uğradık.” dedi.

Alpha Reisebüro-Partner Danışma Konseyi sözcüsü ve Reisebüro Archern'in sahibi Markus Singrün de yaşadığı şoku şu sözlerle ifade etti: “FTI istedi ve RTK öylece teslim etti. Böyle bir şeyin mümkün olabileceğini asla düşünmezdik.”

Sektörden güven kaybı

Diğer acentelerden bazıları şoka uğrarken bazıları ise RTK yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

Reiselounge Genel Müdürü Gabriele Kausche konuyla ilgili “Yıllarca veri aktarmak, size olan güveni inanılmaz derecede kötüye kullanmaktır. Bu tarz veri aktarımları kesinlikle kabul ve tolare edilemez.” açıklamasını yaptı.

Lichtenberg'deki TUI Travel Star acentesinden Petra Dyk ise “Şoka uğradım. Veri aşırı hassas bir şeydir ve artık RTK'ye nasıl güvenebilirim bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 08.05.2023 - 16:15:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.