Rosturizm'den 57 Rus tur operatörüne kırmızı kart

Rosturizm'den 57 Rus tur operatörüne kırmızı kart
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), sigorta ve teminat yükümlülüklerini yerine getiremeyen 57 tur operatörünü 'Birleşik Kayıt' sisteminin dışına attı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'da faaliyet gösteren 57 tur operatörü gerekli sigorta ve teminat yükümlülüklerini yerine getiremediği için Rosturizm'in 'Birleşik Kayıt' sisteminin dışına atıldı.

57 ŞİRKET, TUR OPERATÖRLÜĞÜ SİCLİNDEN ÇIKARILDI

Söz konusu 57 şirketin gerekli finansal desteğe sahip olduğuna dair belgeleri Rosturizm'e sunamadığı belirtilirken, tur operatörlüğü sicilinden çıkarılan bu şirketlerin yeni bir ürün oluşturma ve bu ürünleri satma hakkının ortadan kalkacağı belirtiliyor. Buna karşın, halihazırda oluşturulmuş ve tüketiciye ulaşmış ürünlerle ilgili tur operatörünün sorumluluğu devam ediyor.

BELGELERİ VERSELER BİLE...

Tur operatörlüğü sicilinden çıkarılan şirketlerin gerekli yükümlülükleri yerine getirdikten sonra yeniden müracaat edilebileceği belirtilirken, burada önemli bir 'nüans' farkına dikkat çekiliyor. Buna göre, tur operatörlüğü sicilinden çıkarılan şirketler, yurt dışı turu yapmak için belge verdiklerinde tamamen yeni bir şirket olarak sınıflandırılacak.

MİNİMUM 50 MİLYON RUBLE

Rusya'da bir şirketin tur operatörlüğü yapabilmesi için, minimum 50 milyon ruble (yaklaşık 1 milyon dolar) finansal desteğinin olması gerekiyor.



Bu Haber 26.12.2018 - 11:22:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.