Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova Antalya’da

Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova Antalya’da
Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova, Türkiye-Rusya Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Toplantısı,için geldiği Antalya’da iki ülke arasındaki turizm ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.


TurizmGüncel

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, "Türkiye-Rusya Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Toplantısı" için Antalya’ya geldi. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Doguzova, güvenlik konusunda 3 temel odaklandıklandıklarını belirtti. Doguzova ayrıca, Türkiye-Rusya arasındaki dengesiz turist akışına da dikkat çekti.

Zarina Doguzova, yaptığı konuşmada, "Rosturizm ve hükümet, yurt dışı seyahat kısıtlamaları getirerek iç turizmi geliştirme amacı gütmüyor" dedi.

“Üç temel güvenlik konusuna odaklandık”

Türkiye ziyaretinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile turistlerin güvenliğini görüştüklerini kaydeden Zarina Doguzova, Rusya tarafının güvenlik meselesini "Yol ve Ulaşım Güvenliği", "Otellerdeki Güvenlik" ve "Covid-19 İle İlgili Güvenlik" olmak üzere üç blok konu üzerinde tartıştığını bildirdi.

“Sıkı emniyet kemeri kontrolü”

Zarina Doguzova, "Rusya'dan en fazla turist Türkiye'ye gidiyor. Rosturizm’in görevi, Türkiye'ye gelen Rus vatandaşlarının tamamen kendini güvende hissetmelerini sağlamak. Gündeme getirdiğimiz 3 güvenlik sorununun çözümü ile ilgili pozitif bir dinamik olduğunu görüyoruz." dedi.

Rusların transfer araçlarında emniyet kemeri takması için kontrollerin sıkılaştırılması için Türk tarafı ile anlaştıklarını ifade eden Zarina Doguzova, Türkiye'deki kazalarda hayatını kaybeden Rusların büyük bölümünün emniyet kemeri takmayanlar olduğunu kaydetti.

Uyarı tabelaları ve daha fazla cankurtaran

Doguzova ayrıca, otellerde daha fazla Rusça uyarı tabelası kullanılması ve havuzlarda can kurtarma çalışmalarının güçlendirilmesi konusunda da anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

Türkiye'deki otellerin Covid-19'a karşı aldığı hijyen ve güvenlik önlemlerinden övgüyle bahseden Zarina Doguzova, "Bununla birlikte, karantinaya alınan misafirlerden oda parası alma girişimlerini dışlamak gerekiyor." diye konuştu.

Mehmet Nuri Ersoy ile de görüşecek

12 Ekimde (bugün) Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir görüşme yapacağını açıklayan Doguzova, iki tarafın karşılıklı turist akışındaki dengesizlik de dahil olmak üzere bir dizi konuyu görüşeceğini ifade etti. Doguzova, Rusya'dan Türkiye'ye milyonlarca turist gelirken Türkiye'den Rusya'ya giden turist sayısının 100 binden bile az olduğuna dikkat çekti.

Türk yatırımcıların Rusya'da otel yatırımı yapması

Doguzova ayrıca, Türk iş adamlarının Rusya'da konaklama sektörüne yatırım yapma konusunu da ele alacaklarını ifade etti. Müzakereler sonucunda Türkiye ve Rusya turizm otoritelerinin bir plan hazırlayıp imza altına almaları bekleniyor.



Bu Haber 12.10.2021 - 09:39:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.