Rosaviatsiya: Türkiye’de Rus uçaklarına yer hizmeti sağlanacak

Rosaviatsiya: Türkiye’de Rus uçaklarına yer hizmeti sağlanacak

Türkiye’nin ABD ve AB yaptırımlarına uyarak Rus hava yolu şirketlerine ait Boeing ve Airbus uçaklarına yakıt vermeyi durdurduğu haberleri sonrası, iki ülkenin havacılık otoriteleri Ankara’da bir araya geldi. Rosaviatsiya tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de Rus uçaklarına yer hizmetleri sağlanmaya devam edileceği kaydedildi.


Rusya Federal Havacılık Ajansı (Rosaviatsiya) Başkan Yardımcısı Vladimir Poteşkin ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Ankara’da bir araya gelerek iki ülke arasındaki hava ulaşımının gelişimini görüştü.

Yakıt ikmali konusu ayrıca ele alındı

İkili işbirliğinin yüksek seviyede olduğunu kaydeden taraflar, önümüzdeki ‘2023 yaz sezonunda Rusya ve Türkiye arasındaki hava taşımacılığıyla ilgili acil sorunları değerlendirdi. Rus uçaklarına Türkiye’de yakıt ikmali konusu ayrıca ele alındı.

Rosaviatsiya’nın açıklamasında, “Görüşme sırasında, Rus ve Türk havayollarının uçuşlarıyla ilgili konunun, iki ülkenin havacılık otoritelerinin sürekli kontrolü altında olduğu kaydedildi. Rus havayollarının ‘2023 yaz sezonunda planlandığı seferlere Türkiye Cumhuriyeti havalimanlarında, daha önce varılan ticari anlaşmalara uygun olarak yer hizmetleri planlı şekilde sağlanacak” ifadesine yer verildi.

2023 yılında 9 Rus hava yolu şirketi 30 rotada Türkiye'ye uçuş yapacak. Dört Türk hava yolu da Türkiye ile Rusya arasında 15 noktaya uçuş yapacak.



Bu Haber 18.03.2023 - 08:11:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bahadır yiğit 18.03.2023 - 12:39

    Inşaa Allah Abd li bir yetkili gelip de tersini yapmamızı söylemez...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.