Rosaviatsia, Azur Air'e ve NordWind'e ne önerdi?

Rosaviatsia, Azur Air'e ve NordWind'e ne önerdi?

Rusya Federal Sivil Havacılık Kurumu (Rosaviatsia), Azur Air ve Nordwin'den şubat ayı charter programlarını azaltmasını önerdi.



Rosaviatsia çalışma grubunun şubat ayı charter izinleri için yaptığı toplantıda, Azur Air ve NordWind hava yolu şirketlerine 'şubat ayı charter uçuşlarının azaltılması' çağrısında bulunulduğu belirtildi.

Gazetem.Ru'nun yer verdiği ATOR’un açıklamasında, “15 Aralık’tan 15 Ocak’a kadar havayollarının hiçbirinin yüzde 10’luk gecikme eşiğini geçmemesine rağmen, Şubat ayında charter taşımacılığı planlarının yüzde 10 azaltılması için iki şirkete tavsiye edildi” ifadelerine yer verildi.

Raporlama döneminde Azur Air’in 531 charter uçuşunun yüzde 9,4’ü, NordWind’ın ise 180 uçuşun yüzde 6,1’i rötar yaptı. Geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana yürürlükte olan kurallara göre, Rusya Havacılık Kurumu rötar yapan charterlerin sayısının tarifeli olmayan toplam uçuş sayısının yüzde 10’unu aşması halinde, taşıyıcının ilerideki charter uçuşları için izin vermeyebilir.

Toplamda, 15 Aralık – 15 Ocak arasında Rus havayolu şirketleri 1 bin 720 charter uçuşu gerçekleştirdi. Bunların arasında 93’ü rötar yaptı. Böylece, sektördeki ortalama rötar payı yüzde 5,4 oldu.


Bu Haber 17.01.2019 - 10:48:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.