Romanya’dan Türkiye’ye gelişlerde yüzde 30-50 artış bekleniyor

Romanya’dan Türkiye’ye gelişlerde yüzde 30-50 artış bekleniyor
Kimlikle giriş imkanı sağlanan Romanya’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 30 – 50 artması bekleniyor.

21 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye, Romanya vatandaşlarına kimlikle Türkiye’ye giriş hakkı tanımıştı. Böylece Rumenler, Türkiye’ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti hakkı kazanmış oldu.

Ekonomim’den Selenay Yağcı’nın haberine göre, Romanya vatandaşlarına Türkiye’ye kimlikle giriş imkanı sağlanması, bu ülkeden gelen turist sayısını yüzde 30 ile 50 arasında artıracak. Sektör temsilcileri, geçen yıl 990 bin olan Rumen turist sayısının, bu yıl 1,5 milyonu aşmasını bekliyor

“Pasaport ve vize parası tatile ayrılır”

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin yakın ülkelerden gelen turistlerin turizm verilerini her zaman pozitif etkilediğini belirterek, “Kimlikle giriş Romanya’dan gelen turist sayısını en az yüzde 30 artırır. Seyahat için ayrılan bütçeye pasaport ve vize giderleri de ekleniyor. Eğer bu tür bir gider yoksa ayrılan bütçe tatilde kullanılıyor. Mesela orta segment otelde kalıyorsa bir üst segment otelde konaklıyor ya da o bütçeyi alışveriş için kullanıyor. Bu tür adımlar hem turist yelpazesini genişletiyor hem de gelire katkı sağlıyor”

Antalya’ya gelen Rumen sayısının yüzde 50 artmasını bekliyoruz”

Romanya’nın Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında 7. olduğunu ifade eden Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı (POYD) Hakan Saatçioğlu da, karardan sonra bölgeye gelen turist sayısının en az yüzde 50 artmasını beklediklerini kaydetti. Saatçioğlu, vizesiz girişlerin rezervasyonlara pozitif yansıdığına dikkati çekerek, “Son dakika rezervasyonlarını artırır” dedi.

“Polonya’daki çalışmaların meyvelerini topladık”

Polonya ile 2 yıl önceki yapılan düzenlemenin ardından bu ülkede çok güçlü bir iletişim çalışması yaptıklarını ve meyvelerini de topladıklarını hatırlatan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu ise, Romanya’da benzer bir etki beklediklerini ifade etti. Kavaloğlu, “Düzenlemeyle sadece Antalya’ya gelen turist sayısının 500 bini aşmasını hedefliyoruz. Özellikle ana pazarımız olan Rusya, Ukrayna gibi ülkelerde savaş nedeniyle durağanlık yaşarken böyle bir hamle sektör için çok önemli” diye konuştu.


Bu Haber 27.05.2024 - 15:52:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.