Romanya'da tur operatörlerine ceza yağdı

Romanya'da tur operatörlerine ceza yağdı
Romanya Rekabet Otoritesi, aralarında Aerotravel, Nova Travel ve Tez Tour'un da bulunduğu tur operatörlerine 2,8 milyon dolar rekabet ihlali cezası verdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Romanya Rekabet Otoritesi, rekabet kurallarına aykırı hareke ettikleri gerekçesiyle 13 tur operatörüne 2,8 milyon dolar ceza kesti. Kesilen cezanın nedeni ise fiyat sabitleme olarak açıklandı.

13 TUR OPERATÖRÜ

Haziran 2013 - Eylül 2016 tarihleri arasında 13 şirketin, hassas bilgi alış-verişi de dahil olmak üzere, ticari politikalarını koordine ettiklerini tespit eden Rekabet Otoritesi, söz konusu 13 şirketin, charter koltuklarını kendi aralarında paylaşarak rakiplerin ücetsiz servislerini ve kampanyalarını sınırladıkları ve bu yolla piyasadaki satış fiyatlarında yapay bir artışa neden olduğunu açıkladı.

İŞTE O ŞİKETLER

Romanya Rekabet Otoritesinin para cezası verdiği tur operatörleri ise; Aerotravel, Air Fla, Corali Holidays, Eximtur, Fibula Air Travel, Happy Tour, Nova Travel, Paralelal 45 Turism, Prestige Tours International, Prompt Service Travel Company, Residence World Travel, Tez Tour ve Touring Europabus Romania olarak açıklandı.



Bu Haber 15.01.2019 - 10:35:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.