Richard Branson'dan o iddiaya yalanlama

Richard Branson'dan o iddiaya yalanlama

Richard Branson'un Virgin Atlantic'i satmak potansiyel alıcı araştırdığı ve satış için mayıs ayına kadar sür belirlediği haberlerine şirketten yalanlama geldi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

'Delta-Richard Branson ortaklığındaki Virgin Atlantic'in satışı için alıcı araştırıldığı ve son tarih olarak mayıs sonunun belirlendiği' şeklindeki Sunday Telegraph haberine şirketten yalanlama geldi.

''Hükümetle 500 milyon poundluk kurtarma paketi için görüşüyoruz''

Reuters'e açıklama yapan şirket yetkilileri, satış iddialarını yalanlarken, 500 milyon poundluk kurtarma paketi için İngiltere hükümetiyle yapılan görüşmelerin yapıcı bir şekilde sürdüğü kaydedildi. Açıklamada, ''Kovid-19'un getirdiği benzersiz piyasa koşullarından etkilenen şirketimiz için, mevcut tüm finansman seçeneklerini değerlendiriyoruz.'' ifadeleri kullanıldı.

'O’Leary: Virgin Atlantic vergiden kaçmaya çalıştı

Branson Virgin Atlantic'i kurtarmak için devlet yardımında ısrar etse de, şirketi kurtarmak için kişisel servetini kullanması yönüneki baskıların da arttığı belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde Lufthansa'yı 'devlet yardımına bağımlı' olmakla suçlayan Ryanair CEO'su Micheal O’Leary, Virgin Atlantic'i ise vergiden kaçmaya çalışmakla suçladı. SkyNews'e konuşan O’Leary, ''Şu anda karşımızda Delta ile Karayipler merkezli milyarderin sahip olduğu Virgin Atlantic var. Açıkçası, Virgin Atlantic hakkında endişeleniyorsa, kurtarma çekini kendisi yazmalıdır. Hiç de parası yok gibi dumuyor.'' diye konuşu.

Virgin ATlantic’le ilgilendiği öne sürülen şirketler

The Sunday Telegraph'ın haberinde; Lansdowne Partners, Singapur Varlık Fonu (Temasek) ve Northill Capital'in Virgin Atlantic'i satın almakla ilgilendiğini ileri sürülmüş, Centerbridge Partners ve Cerberus Capital Management'la da görüşmelerin yapıldığını iddia edilmişti.



Bu Haber 27.04.2020 - 11:57:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.