Rezervasyonlar başladı: Alman emekliler kışın bu ülkelere gidecek 

Rezervasyonlar başladı: Alman emekliler kışın bu ülkelere gidecek 

Alman emeklilerin kış döneminde yüksek doğalgaz faturası ödememek için sıcak ülkelere tatil rezervasyonu yapmaya başladığı bildirildi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle artan doğalgaz fiyatlarının kış döneminde daha da artabileceğine dair endişe, Alman emeklileri ucuz ve sıcak ülkelere yöneltti.

Daha ucuza mal olacak

Alman medyasına konuşan emeklilerin üye olduğu derneğin yetkilisi emeklilerin aktif olarak sıcak ülkelere tatil rezervasyonu yapmaya başladığını ifade etti. Dernek, "Kış döneminde sıcak ülkelere gidecekler çünkü bu onlara evde ourmaktan daha ucuza mal olacak. Nedeni ise yüksek doğalgaz fiyatları." açıklamasını yaptı.

Türkiye ilk sırada

Alman emeklilerin ucuza uzun süreli konaklama yapabilecekleri ülkeler arasında en çok talebi Türkiye'nin gördüğü onu Tunus, Mısır ve Kanarya Adaları takip ettiği belirtiliyor. Ayrıca Tayland, Senegal, Cabo-Verde ve Karayipler'e talep olduğu ifade ediliyor.

Ayda 300 Euro tasarruf bile edecekler

Bild gazetesine konuşan bir Alman emekli, "Soğuk kış günlerinde Almanya'da ne yapacağız? Tüm paramızı ısınmaya harcayacağız. Halbu ki, örneğin Tunus'takş bir otelde sabahtan akşama kadar şımartılıyoruz." dedi.

Normalde 200 euro olan doğalgaz faturalarının bu yıl 600 euroya çıkacağını belirten emekli, bunun kendileri için karlı olmadığını söylüyor. 

Kış döneminde Tunus'a gidecek emeklilerin her şey dahil konaklama sayesinde haftada 300 euro birikim bile yapabileceklerine dikkat çekiliyor.



Bu Haber 08.08.2022 - 08:41:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.