Rezervasyon iadelerine erteleme geliyor

Rezervasyon iadelerine erteleme geliyor
Seyahat acentelerinin kaosa girmesin neden olan iptallere erteleme geleceği belirtildi.

İade tleplrine karşı hava yolu şirketlerine sağlanan kalkanın bir benzerinin de seyahat acentelerine sağlanması için çalışma yürütüldüğü belirtiliyor.

Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre, koronavirüs nedeniyle milyarlarca lirayı bulan iadeleri yapmakta zorlanan ve bu nedenle tüketici ile karşı karşıya gelen acentelerin durumuna çözüm bulmak için Maliye, Ticaret ve Turizm bakanlıkları ortak bir çalışma yürütüyor.

Düzenleme 3-4 gün içinde hayata geçecek

Haberde yer alan detaylara göre paket turlarla ilgili yapılan yeni bir düzenleme 3-4 gün içinde devreye alınacak. Düzenlemeye göre acenteler, havayolu firmasının uçuşunun yeniden başlamasının üzerinden 2 ay 14 gün geçtikten sonra tüketiciye iade yapacak. İadelerdeki en önemli detay ise havayolu firmasının o noktaya uçuşu başlatması olacak. Uçuş hangi tarihte başlarsa, tüketiciye yapılacak iadelerde o tarihten itibaren 74 gün sonra yapılacak.

Yönetmelik değişecek

Paket turlarda iade süresi kanunen 14 iş gününü kapsıyor. Paket Tur Sözleşmesi Yönetmeliği'nin, 'Sözleşmenin Feshi' başlıklı 16. maddesinde 'Katılımcının gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngöremediği ve engelleyemediği bir durum veya mücbir sebep nedeniyle paket turun başlamasına 30 günden daha az bir süre kala fesih bildiriminde bulunması halinde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın katılımcının ödemiş olduğu bedel kendisine iade edilir" ifadeleri yer alıyor. Ancak son dönemde acentelerin yaşadığı sorunlar nedeniyle yönetmelikte önümüzdeki günlerde değişiklik yapılacağı belirtiliyor.



Bu Haber 10.04.2020 - 11:23:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.