Rezervasyolar yavaşladı, TUI 'tasarruf' silahına sarıldı

Rezervasyolar yavaşladı, TUI 'tasarruf' silahına sarıldı

Koronavirüs endişesi nedeniyle rezervasyonların yavaşlaması sonrası harekete geçen TUI, bazı tasarruf tedbirlerini hayata geçirmeyi planlıyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Koronavirüs endişesi nedeniyle rezervasyonların yavaşlaması sonrası harekete geçen TUI, birtakım tasarruf tedbirlerini hayata geçirmeyi planlıyor. Şirket işe alımları durdurmayı, yönetim maliyetlerini düşümeyi ve kritik olmayan projeleri ertelemeyi planlıyor. Şirketin aynı zamanda, gerekli görülmesi durumunda tüm pazarlardaki kapasitesini de gözden geçireceği açıklandı.

Rezervasyonlar yavaşladı

TUI tarafından yapılan açıklamada, ocak ayında çok güçlü seyreden rezervasyonların koronavirüs salgını nedeniyle yavaşladığına dikkat çekildi. Açıklamada, ''Kuzey İtalya ve Tenerife'de yeni koronavirüs (KOVİD-19) vakalarının ortaya çıkması ve buna bağlı olarak bölgelerdedeki gelişmeler nedeniyle rezervasyonlarda düşüş yaşandı. Ancak bir hafta öncesine kadar güçlü rezervasyonlaran dolayı, yılbaşından bu yana yapılan toplam rezervasyonlar geçen yılın aynı döneminin bir hayli üzerinde'' denildi.

Yavaşlayan rezervasyonlar nedeniyle birtakım tasarruf tedbirleri aldığını açıklayan TUI, bu önlemleri şu şekilde sıraladı:

1. Yönetim giderlerinin kısılması, işe alımların dondurulması ve çok acil olmayan projelerin ertelenmesi.

2. Gerekmesi durumunda kapasitelerin gözden geçirilmesi.

3. Daha fazla dijitalleşme ve pazarın dijital dönüşümü noktasında dört stratejik adım atmak.

TUI'nin zorluklarla başa çıkma konusunda tecrübeli olduğu belirtilen açıklamada, mevcut duruma da hissedarların çıkarına en iyi adımların atılacağı kaydedildi.



Bu Haber 03.03.2020 - 10:17:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Dalaman Ramp 04.03.2020 - 12:05

    Come to turkey

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.