Rekabet Kurumu soruşturma başlattı, TUI ödeme taahhüdünde bulundu

Rekabet Kurumu soruşturma başlattı, TUI ödeme taahhüdünde bulundu
TUI İngiltere, rekabet kurulunun soruşturma başlatmasının ardından iptal edilen turlarla ilgili geri ödeme yapmayı taahhüt etti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI İngiltere müşterileri, koronavirüs nedeniyle iptal olan seyahatlerinin parasının tamamını alacak. Şirket, pek çok şikayet sonrası Rekabet Kurumu'nun soruşturma başlatması sonrası bir taahhütte bulunarak, iptal edilen seyahatlerin tamamının geri ödemesini yapacağını taahhüt etti.

TUI'nin konuyu yapıcı bir şekilde ele aldığını belirten Rekabet Kurumu, ''Müşterilerin büyük çoğunluğu zaten geri ödemelerini almış veya yeni rezervasyon yapmış durumda. Kalan ödemeler 30 Eylül'e kadar sonuçlandırılacak. Bazı müşteriler seyahat çeki alabilir ancak alternatif olarak iade alma hakkına da sahip olduklarını bilmeleri gerekir.'' açıklamasında bulundu.



Bu Haber 16.09.2020 - 16:02:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • abidik gubidik 17.09.2020 - 09:25

    BİZİM REKABET KURULUMUZ UYUYOR.. Ülkemizde yaklaşık faal olarak çalışan 10.000 seyahat acentası var.Bu acentaların nerdeyse tamamının işleri PANDEMİ sürecinde bitmiş durumda..Ancak ayrıcalıklı bir zümre var ki onlar ayrı bir sınıfta.Şöyleki;yurt içi pazarda satılabilir (tüketicinin % 90’ının tercih ettiği)ürünler(otel-tatil köyü-kültür turları vb) bu pazara hakim 5 operatörün tekelinde.Bu operatörler ets tur-jolly tur-tatil.com-tatilbudur-tatil sepeti..Bu 5 operatör’ünsatılabilir oteller ile tek yetkililik anlaşması var,dolayısıyla sizin bağımsız olarak bu otellerden oda alıp satmanız mümkün değil.Bu 5 operatör ve onların altında bulunan yaklaşık 500 acenta pazarın mutlaka hakimi. Hani rekabet kurulundan filan vazgeçtik,pazarın % 50’sini domine eden sayın turizm bakanının şirketi etstur hiç olmazsa bu dönemde isteyen acentaların ürünlerini satmasına izin vermesi gerekirdi.Verdikleri komisyon oranı% 5 ,ancak bu % 5 bile bir yaraya merhem olurdu.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.